Публикация

Писатели с ВИП карти за лечение в УМБАЛ „Света Анна“

Писатели с ВИП карти за лечение в УМБАЛ „Света Анна“

300 творци с безплатен достъп до медицинските услуги в болницата


300 български писатели ще получат карти за лечение в Университетската болница „Света Анна“ в София. Те им осигуряват право на пълен безплатен достъп до всички медицински услуги в болницата.

Първите 30 карти бяха връчени днес на специална церемония от омбудсмана Мая Манолова и директора на здравното заведение д-р Славчо Близнаков.

Искрено се вълнувам да застана пред представителите на две от най-престижните групи на българското общество - Съюза на българските писатели и лекарите от УМБАЛ „Света Анна“. За мен е изключителна чест, защото изпитвам дълбок респект, почит и уважение към вашата работа - едните - с прекрасната си поезия, белетристика, проза лекувате душите ни, другите  -  телата ни“, каза Мая Манолова.

Общественият защитник благодари за възможността да е част от чудесната инициатива, която ще осигури специализирани медицински грижи за творците.      

 „В трудните времена, в които живеем, добрите инициативи и практики не са често срещано явление и заслужават както институционална подкрепа, на каквато в мое лице като омбудсман абсолютно винаги можете да разчитате, така и чисто човешката ни благодарност. Знам от личен опит, че когато има истинска воля за добро, всички пречки са преодолими“, отбеляза омбудсманът.

Д-р Близнаков увери писателите, че на тяхно разположение ще бъде координатор, който ще ги „поема“ от вратата до напускането на болничното заведение.

Коментари