Публикация

Д-р Марияна Сирачева: Нанотехнологиите навлязоха в денталната медицина

Д-р Марияна Сирачева: Нанотехнологиите навлязоха в денталната медицина

Лечение на зъби под микроскоп вече и в Бургас. Екипът на Ендодент представи новостите в денталната медицина по време на изложението Зона Здраве


Д-р Сирачева и екипът й по време на 
Зона Здраве - Бургас

Оборудване от 21-ви век и холистичен подход в денталната медицина - това беше акцентът в представянето на новите услуги на първия за Бургас дентален център за микроскопска ендодонтия, разкрит от д-р Марияна Сирачева.

Ендодент е единственият в югоизточна България дентален център, който работи с лечението под микроскоп. Този метод дава до 97% успеваемост в лечението на грануломи и кисти без операция и гарантира спасяване на зъбите. Кореновото лечение под микроскоп, което се практикува от д-р Сирачева, е висшият пилотаж в тази нова технология.

Микроскопското лечение е в пъти по-точно в сравнение с класическия метод. Прецизността на клинициста, работещ без микроскоп е 1-2 мм, а с микроскопа се постига 0,01-0,02 мм. Така лечебните резултати стават предсказуеми и се постига много по-високо ниво на успеваемост и удовлетвореност. Точната ръка на ендодонтиста и новите технологии водят до успешното лечение на грануломи, кисти, гангрена, абцес и други заболявания на зъбите, които иначе биха довели до изваждане на зъба, поясни д-р Сирачева

С навлизането на биокерамичните материали в запълването на кореновите канали при ендодонтското лечение се гарантира възстановяването на костта за много по-кратък период от време в сравнение със стария метод, който се считаше за златен стандарт – топлата гутаперка. Биокерамичните силъри правят регенерацията на костта много бърза в областта на гранулома, там където има стопяване на костта. След проведеното лечение тя се възстановява за 2-3 месеца и това е доказано с рентгенови снимки. В кабинета на д-р Сирачева вече го доказват с иновативната 3D рентгенова диагностика в денталната медицина.

"При нас вместо антибиотици, пациентът приема хомеопатични лекарства - сподели д-р Сирачева. - Нашето лечение е изцяло холистично ориентирано, като се стараем да поддържаме висок стандарт не само с последна дума на техниката, но и с младият ни и амбициозен екип. При нас също се предлагат естетични услуги, а материалите с които се изработват коронките и фасетите, са също новост в денталната медицина."

В денталния център вече се използват иновативни биологични методи за зъболечение при децата. Този нов подход е изключително добър и щадящ за детските зъби, тъй като се работи без арсен и без резорцин-формалинови пасти, които са токсични, но се ползват масово.

Екипът на д-р Сирачева провежда и лечение с лазер на всички дентални заболявания с голям успех в пародонтологията и ендодонтията. В кабинета се предлагат най-модерните естетични процедури - директен бондинг с фотополимерни материали, както и изцяло керамични конструкции - фасети, цирконий, прескерамика in-ley - лети пломби от керамика.

В Ендодент се прилага и фокална диагностика на грануломи, пародонтопатии и огнища от зъбен произход, които увреждат органи и системи в целия организъм и могат да причинят заболявания като артрит.

 

 

Коментари