Публикация

Нов лазер в Очна болница Бургас премахва очилата

Нов лазер в Очна болница Бургас премахва очилата

Специалистите от лечебното заведение изследваха безплатно зрението на стотици бургазлии по време на изложението Зона Здраве


Лазер от последно поколение вече работи в единствената за югоизточна България специализирана Очна болница "Бургас". Новата апаратура беше представена по време на второто изложение "Зона Здраве", което се проведе на 8-9 април в града.

Лазерната корекция на зрението постига много добри резултати и успява да премахне диоптъра с лекота и прецизност. Лазерът е безконтактен метод, при който лекарят не докосва окото. Лечението се извършва въз основа на данните, които се получават от един много прецизен и модерен апарат, обясни управителят на лечебното заведение - д-р Николай Иванов.

"За източна България това е единственият подобен лазер. Инвестираме във възможно най-модерната технология. Апаратът, с който извършваме лазерните корекции, е лидерът в лазерната хирургия – немският Schwind Amaris. В него допълнително са интегрирани най-новите модули за още по-висока сигурност и прецизност на работа. Целта на Очна болница "Бургас" е да можем да предложим най-доброто лечение на нашите пациенти", уточни д-р Иванов.

По думите на специалиста лазерната техника е особено привлекателна за млади хора с късогледство, далекогледство и астигматизъм, които искат да махнат очилата. В Очна болница "Бургас" се извършват и всички останали дейности, свързани с лечение на  катаракта, глаукома, витректомии. 

По време на изложението специалистите от лечебното заведение проведоха безплатни очни прегледи. Посетителите имаха възможност да изследват зрението си чрез високотехнологичен японски авторефрактометър, който комбинира няколко изследвания: прецизно измерване на рефракцията; измерване на зрителната острота при нормална и намалена осветеност; изследване на „нощното” зрение по време на шофиране чрез вградена зрителна таблица и симулиране на отблясъци; измерване на акомодацията. 

Болницата предостави и 5 безплатни очни прегледа, включващи изследване на очното дъно с 3D очен скенер, благодарение на който „се виждат“ дълбоките слоеве на ретината и зрителния нерв.

Коментари