Публикация

Лекари свирят рок в помощ на малки пациенти

Лекари свирят рок в помощ на малки пациенти

Когато не държат скалпели и пинсети, хващат китарите, за да осигурят апаратура


Лекари хващат китарите, за да осигурят животоспасяващи апарати Лекари свирят рок, за да осигурят животоспасяващи апарати за пациентите си. Когато не държат скалпели и пинсети, хващат китарите и лекуват душите – на публиката и своите. Те са общо шестима. Групата се казва The Doctors, съобщава „Нова телевизия“.

Вокалист е д-р Емилиян Станков, който е стоматолог. Двигателят на The Doctors обаче е непознат за пациентите. Това е инженер Иван Русев – от него зависи цялата апаратура в университетската болница „Свети Георги” в Пловдив.

Лекарите са вложили в каузата си да спасяват човешки живот десетки хиляди левове.

Д-р Иван Бъчваров работи в частна болница, но нито е сляп, нито е ням за кризата, произвела циничната максима - за толкова пари, толкова. Д-р Иван Султанов пък от 27 години живее в Норвегия и лети до България за всеки концерт на групата.

Когато лекарската професия е призвание, няма невъзможни неща. Медиците са осигурили апарати, необходими за нормалното развитие на недоносени бебета – кувьоз, монитор за наблюдение. Направили са подарък на детската онкохематология - цитоспин центрофуга. Само лекарите могат да оценят стойността й – тя позволява да се определи  бързо заболяването на малките пациенти и да се започне своевременно лечение. С нея хиляди съдби могат да бъдат спасени навреме. 

Освен кавъри, групата прави и собствена музика. 

Повече вижте във видеото по-долу.

Коментари