Публикация

БЛС събира медицинския елит на научна конференция в Несебър

БЛС събира медицинския елит на научна конференция в Несебър

Над 350 участници ще вземат участие във форума


Българският лекарски съюз организира за трета поредна година една от най-мащабните научно-практически конференции в сферата на здравеопазването в България.

Мероприятието ще се проведе в периода 20-23 април в Несебър. Целта на форума е представители на научния елит от различни области на медицината да споделят своите виждания относно водещи и актуални теми, свързани със здравеопазването.

Тазгодишното събитие ще се фокусира в две основни направления – „Здравеопазването – настояще и бъдеще (какво искаме да се промени в здравната ни система)“ и „Новости в профилактиката, ранната диагностика и лечението в медицината“. 

Три дни водещи имена в медицината у нас ще представят стратегически проучвания, идеи и подходи, базирани на медицински факти и постижения. Иновации в почти всички области в медицината – хирургия, онкология, гастроентерология, токсикология, урология, ендокринология, кардиология, неврология, нефрология, съдова хирургия и други, ще бъдат показани пред над 350 представители на лекарското съсловие. Лекторите, които ще вземат участие във форума, са над 50 от цялата страна.    

Предстоящата научна конференция е сред най-големите форуми за здраве у нас и платформа, предоставяща възможност за ефективно повишаване квалификацията на медицинските специалисти. Тя е само част от дейностите, които Българският лекарски съюз провежда в посока продължаващо медицинско обучение на лекари. Интересът към мероприятието от страна на лекари и тази година е изключително висок.

„България разполага с огромен потенциал от лекари, доказали и доказващи желанието си да работят всеотдайно за повишаване качеството на здравната услуга у нас. Завидно е и желанието им непрекъснато да повишават квалификацията си. Една от основните дейности на съсловната ни организация е да дадем адекватен отговор на търсенията им за нови върхове в кариерата. А другата ни мисия е да ги задържим в страната, като осигурим достойно заплащане на труда им”, споделя д-р Венцислав Грозев, председател на БЛС.

Програмата на събитието може да видите в прикачения файл!

Прикачени файлове

555.pdf

Коментари