Публикация

Родители засипаха с въпроси лекарите от УМБАЛ Бургас на изложение „Зона Здраве“

Родители засипаха с въпроси лекарите от УМБАЛ Бургас на изложение „Зона Здраве“

Бъдещи и настоящи родители засипаха с въпроси лекарите от УМБАЛ Бургас по време на второто издание на изложение „Зона Здраве“, което се проведе на 8 и 9 април в МОЛ „Галерия“.


Най-голямата болница в Югоизточна България и нейният медицински център – „Св. Николай Чудотворец“ организира две училища за родители – едно за двойките, които очакват своето дете, и едно за родители на деца в яслена и градинска възраст.

Как да бъде леко раждането, кога се налага секцио, какво се случва с бебето в първите мигове от живота му – на тези въпроси отговаряха д-р Златко Кироваков (акушер-гинеколог) и д-р Стилияна Томова (началник отделение по неонатология). В Училището се включи целият акушерски състав на Родилно отделение, начело със старшата акушерка Руска Ганчева. Тя напомни на бъдещите майки, че всяка сряда на обяд Родилно отделение организира Дни на отворените врата и  всички са добре дошли да се запознаят лично с условията в отделението.

Болестите в яслата и градината, подсилването на имунитета, рационалното хранене – тези въпроси вълнуваха родителите на малко по-големите деца. На всички отговори д-р Силва Шивачева – дългогодишен началник Детско отделение в Бургаската болница и педиатър с огромна практика. На срещата бяха дошли и нейни вече пораснали пациентки – за да благодарят за грижите, които е полагала за тях.

И  в двата дни на изложението безплатни доплерови изследвания извърши д-р Стойчо Шишков – съдов хирург в болницата и МЦ „Св. Николай Чудотворец“. Десетки бяха желаещите да се изследват и да научат повече за разширените вени.

УМБАЛ Бургас осигури най-много лекари – консултанти на изложението. Посетителите успяха да се срещнат с неврохирург, ревматолог, УНГ, специалист по спешна медицина, акушер-гинеколог, неонатолог, педиатър, хирург и съдов хирург.

" }-->

Коментари