Публикация

Кампанията „Дари капачка – спаси живот“ се доближава до целта – събрана е една трета от сумата за нов кувьоз

Кампанията „Дари капачка – спаси живот“ се доближава до целта – събрана е една трета от сумата за нов кувьоз

Само за пет месеца от старта на инициативата една трета от необходимата сума вече е събрана. Кампанията е инициатива на Строителен техникум – Бургас и в нея постоянно се включват детски градини, училища, фирми, нестопански организации, отделни лица и семейства. Капачки в Бургаската болница пристигат от  цялата страна.  Но най-активни са децата на Бургас – най-малките в детските градини, с помощта на своите учители и родители, както и по-големите ученици от всички училища в града.

Първите количества събрани капачки бяха предадени за рециклиране. Изкупи ги фирма „Евроимпекс“ на цена 35 стотинки за килограм. Предаденото количество е близо четири тона – 3740 кг., на стойност 1309 лв.

Клуб по народни танци „Чанове“ – Бургас подкрепи кампанията с парично дарение, събрано от членовете му – 2750 лв. Така до момента събраната сума е 4059 лв. – това е една трета от стойността на нов кувьоз.

Кампанията продължава! УМБАЛ Бургас благодари на всички дарители и продължава да събира капачки. Можете да ги оставите при портиерите на двата входа на болницата.

Отделението по неонатология дава отчет и на дарителите, които закупиха от благотворителните му календари – със събраната от календарите сума е закупен нов монитор за проследяване на жизнените показатели на новородените, заедно с консумативи към него.

Коментари