Публикация

Високотехнологичният Холмиум лазер, разбиващ камъни в бъбреците, част от модерната апаратура в МБАЛ Доверие

Високотехнологичният Холмиум лазер, разбиващ камъни в бъбреците, част от модерната апаратура в МБАЛ Доверие

МБАЛ Доверие вече може да се похвали с последен модел Холмиум лазер, който със специална апаратура влиза през уретрата и разбива камъни до самия бъбрек


Със закупуването на още една модерна апаратура, МБАЛ Доверие потвърждава своята позиция на един от лидерите, които въвеждат най-новите похвати за лечение и умеят да ги използват. 

Бъбреците в човешкото тяло не са просто филтър, те изпълняват редица важни функциии, играят основна роля в поддържане на постоянен оптимален състав на вътрешната среда на организма. Бъбречните камъни могат да се образуват в бъбреците или някъде по хода на пикочния тракт, като те също така могат да се образуват във всяка част на отделителната система. Когато обаче бъбречно-каменната болест предизвика оплаквания е нужна консултация със специалист, като съвети и помощ можете да получите от лекарите на МБАЛ Доверие в София. Те ще ви посъветват за най-модерните и безболезнени методи на лечение, сред които е и новият Холмиум лазер.   

Модерният Холмиум лазер за урологична литотрипсия на камъни в горен и долен уринарен тракт, позволява на специалистите на МБАЛ Доверие да извършват безкръвна процедура за много по-кратко време и с много по-висока успеваемост на извършената операция. С помощта на новата технология пациентът бива опериран без придружаващи разрези и без последващи шевове.  

С максимална мощност на работа от 30W, апаратът е с разширен диапазон от функции. В сравнения с предходния модел, сега мощността е увеличена с 50%, което осигурява двойно по-малко оперативно време и съответно времето на пациента под упойка. Функцията „твърди камъни“ позволява насочване на силна пулсова енергия директно върху камъка и под въздействието на увеличената мощност той се раздробява. Другата функция - „разпрашаване“, позволява вече раздробеният камък на фини прахови частици, да се изсмучат през пикочния канал.

„С новата технология проблемите на хората с бъбречно-каменна болест ще бъдат решени на 100 процента, като чрез тази инвестиция болница Доверие се опитва да  въведе в България максимално бързо най-модерните методи, използвани в цял свят”, споделя д-р Гугутков – изпълнителен директор на МБАЛ Доверие.

При проблеми с бъбреците или нужда от консултация, може да запишете час на телефон 0700 20 343 или на 02/40 36 100, в сайта на МБАЛ Довериеhttp://www.mbal.doverie.bg/ или на място - гр. София, ж.к. „Овча купел“ 2, ул. „Фридрих Грюнангер“ №2.

Коментари