Публикация

Сърдечно-съдови заболявания – видове, лечение и профилактика в МБАЛ Доверие

Сърдечно-съдови заболявания – видове, лечение и профилактика в МБАЛ Доверие

Сърцето е един от най-важните органи в човешкото тяло. Сърцето започва да бие четвъртата седмица след зачеване на плода в женския организъм и не спира да бие до самата смърт на човек


Всяко едно заболяване на сърцето принадлежи към групата на сърдечните заболявания. Съществува голямо разнообразие от фактори, които могат да увредят сърцето. Като рискови и опасни за здравето се определят тези, които вредят на вътрешния слой на стените на кръвоносните съдове и възпрепятстват преноса на кислород и необходните хранителни вещества към сърцето.

Едно от най-честите оплаквания на пациентите, които посещават специалистите  по кардиология в МБАЛ Доверие, е така нареченото „сърцебиене“ или ритъмно сърдечно нарушение. Симптомите могат да са израз на различни видове нарушения на сърдечния ритъм (аритмия). При видимо здрав човек то може да се дължи на физическо натоварване след обилно хранене или в ситуация на силен стрес. Много често сърцебиенето се явява като резултат на сърдечната невроза и възниква при повишена възбудимост на сърцето.

Друго заболяване, което води пациентите в кардиологичните кабинети на МБАЛ Доверие е сърдечната недостатъчност. Тя  представлява състояние, при което сърцето не може да изтласква необходимите количества кръв, с които да задоволява потребността на органите и тъканите от кислород и хранителни вещества или е на лице увеличено налягане - застой на кръвта във венозната система зад отслабналата част (лява или дясна) на сърцето.

Ако вашият сърдечен проблем е диагностициран като атеросклероза, артериална хипертония, исхемична болест на сърцето или друг вид сърдечно-съдово заболяване, екипът специалисти на МБАЛ Доверие ще се погрижи да получите най-доброто решение и лечение на вашето усложнение.

Екипът кардиолози на МБАЛ Доверие град София се състои от д-р Ксения Илиева, д-р Василка Пашева, д-р Аниел Махленски и д-р Мая Тодорова. Всеки един от тях е доказан специалист в кардиологията и може да проведе нужния преглед, адекватна оценка на вашето здраве и лечение. Повече информация за всеки един от нашите специалисти можете да намерите ТУК

При сърдечно-съдови заболявания или нужда от консултация, може да запишете час на телефон 0700 20 343 или на 02/40 36 100, в сайта на МБАЛ Довериеhttp://www.mbal.doverie.bg/ или на място - гр. София, ж.к. „Овча купел“ 2, ул. „Фридрих Грюнангер“ №2.

Коментари