Публикация

Специалистите от гинекологичното отделение на МБАЛ Доверие спасиха живота на пациентка с изключително сложна операция

Специалистите от гинекологичното отделение на МБАЛ Доверие спасиха живота на пациентка с изключително сложна операция

Многопрофилна болница за активно лечение Доверие и екипът от специалисти на гинекологичното отделение могат да се похвалят с щастлива развръзка за своя пациентка


Дамата е приета с огромен доброкачествен тумор на маточната шийка. Важно е да се отбележи, че операцията е без аналог, тъй като жената е с екстремно наднормено тегло.   

След протеклата операция пациентката е в добро здраве и се възстановява според предписанията на лекарите. Екипът от специалисти начело с д-р Янчо Делчев положи всички усилия и извади успешно туморното образувание с диаметър 48 см. и тегло 19кг. Заедно със завеждащият на гинекологичното отделение,  асистенти на операцията бяха д-р Балтаджиева, д-р Батоев, д-р Гаров, анестезиолог на операцията бе д-р Чернева.

„Изключително сме доволни от протеклата операция и добрия резултат за нашата пациентка. Трудността идваше от голямото образувание в маточната шийка, напредналата възраст на дамата и нейното наднормено тегло“, коментират от екипа на МБАЛ Доверие.

При нужда от консултация или преглед в гинекологичното отделение на  МБАЛ Доверие, може да запишете час на телефон 0700 20 343 или на 02/40 36 100, в сайта на МБАЛ Доверие http://www.mbal.doverie.bg/ или на място - гр. София, ж.к. „Овча купел“ 2, ул. „Фридрих Грюнангер“ №2.

Коментари