Публикация

Колко вредни могат да бъдат хапчетата за отслабване Разговор с гастроентролога на болница Доверие д-р Марио Марков

Колко вредни могат да бъдат хапчетата за отслабване Разговор с гастроентролога на болница Доверие д-р Марио Марков

Интернет ни залива постоянно с реклами за отвари, хранителни добавки и хапчета за отслабване, а лекарите са категорични, че не трябва никога да купуваме подобен тип медикаменти, които могат да бъдат дори и опасни за организма ни


В интервю в една от водещите медии у нас, д-р Марио Марков – гастроентролог в болница Доверие, обясни колко вредни  могат да бъдат хранителните добавки, които са с неясен произход.

На първо място, според  него  е притеснително, че не се знае какво е съдържанието на тези продукти, независимо от това какво е написано на опаковката. Те често съдържат различни дразнещи вещества, които предизвикват ефект на по-бързо отделяне на съдържанието на стомашно чревния тракт, като по този начин се предотвратява напълняване.

Д-р Марков сподели, че често има пациенти, които прибягват до този вид медикаменти. Той разказа, че дори скоро е лекувал пациент с увреждания и на черния дроб, и на тънкото черво, предизвикани именно от лекарства за отслабване, закупени от интернет. Специалистът от МБАЛ Доверие подчерта, че подобен тип вещества остават доста безконтролни за разпространение. Освен това, той отбеляза, че поради модните тенденции, напоследък все повече млади момичета идват при него с този тип проблеми.

Относно чайовете за отслабване, базирани на билки, гастоентрологът подчерта, че  проблемът отново идва от това, че не се знае истинското съдържание на чайовете. Освен това всяка билка има своите положителни и отрицателни ефекти и не е редно човек да се предоверява на непроверени билкови комбинации. В края на интервютo, д-р Марков обясни, че чайовете могат да бъдат толкова опасни, колкото и останалите продукти.

От всичко казано по темата, остава ясното убеждение, че подобен тип медикаменти могат да причинят трайни увеждания на организма, за това трябва да бъдем внимателни и да се консултираме с нужните специалисти преди да започнем диета или прием на хапчета за отслабване.

Цялото интервю на д-р Марио Марков можете да видите ТУК

При необходимост от преглед и консултация с д-р Марков, можете да запишете час на телефон 0700 20 343 или на 02/40 36 100, в сайта на МБАЛ Довериеhttp://www.mbal.doverie.bg/ или на място - гр. София, ж.к. „Овча купел“ 2, ул. „Фридрих Грюнангер“ №2

Коментари