Публикация

Проф. Асен Балтов печели конкурса за директор на „Пирогов”

Проф. Асен Балтов печели конкурса за директор на „Пирогов”

Той е постигнал най-висок резултат – получил е оценка 5,90


Проф. Асен Балтов спечели конкурса за директор на „Пирогов”. Той е постигнал най-висок резултат – 5,90, от общо тримата кандидати. Конкурсът е бил проведен на 19 април, съобщава в днешния си брой в. „Монитор“.

Останалите участници в надпреварата са лицево-челюстният хирург д-р Константин Димов и анестезиологът д-р Христина Костадинова.

Резултатите и на двамата са значително по-ниски от тези на проф. Балтов, казаха от спешната болница, но не можаха да уточнят какви оценки са получили те, посочва изданието.

Д-р Димов е получил оценка много добър 4,93, а д-р Костадинова – много добър 4,60“, посочва пък в. „Телеграф“.

Проф. Балтов беше назначен за временно изпълняващ длъжността от служебния министър на здравеопазването д-р Илко Семерджиев, а дотогавашният директор проф. Стоян Миланов беше отстранен с мотива „лоши финансови резултата за болницата”. Това стана седмица, след като служебният премиер Огнян Герджиков и кабинета му поеха управлението. По-късно беше насрочен и конкурс за нов директор.

В. "Монитор" допълва, че според запознати проф. Балтов все още не може да се смята за титуляр, докато не е изтекъл законовият 14-дневен срок за обжалване, каквото може да има от страна на другите кандидати.

Коментари