Публикация

15 години АСМ - ПЛОВДИВ - стотици, кампании, инициативи, събития за здравето на обществото + 5-та юбилейна "СЕДМИЦА НА МЕДИЦИНСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ" в МУ - Пловдив: 24-28 април 2017

15 години АСМ - ПЛОВДИВ - стотици, кампании, инициативи, събития за здравето на обществото + 5-та юбилейна "СЕДМИЦА НА МЕДИЦИНСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ" в МУ - Пловдив: 24-28 април 2017

В ЮБИЛЕЙНАТА 15-ТА ГОДИНА ОТ ОСНОВАВАНЕТО СИ АСОЦИАЦИЯТА НА СТУДЕНТИТЕ-МЕДИЦИ В ПЛОВДИВ С ПЕТО ИЗДАНИЕ НА «СЕДМИЦА НА МЕДИЦИНСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ» - ЗА ОЩЕ ПОВЕЧЕ МЕДИЦИНСКИ ЗНАНИЯ - 24-28 АПРИЛ 2017 : 226 студенти-медици са регистрираните (до днес, 21.04.2017)


15 години АСМ - Пловдив - стотици кампании, инициативи, събития за здравето и здравната култура на обществото + по повод годишнината от създаването си Асоциацията на студентите-медици в Пловдив с пето юбилейно издание на «Седмица на медицинското образование» - за още повече медицински знания - 24-28 април 2017 в Аудиторния комплекс.

Седмица на медицинското образование е инициатива на Европейската асоциация на студентите по медицина (ЕМSA), която от 2013 година се организира ежегодно като традиционна кампания за студентите-медици в Медицински университет - Пловдив.

Идеята, зад която застават организаторите от  Асоциацията на студентите-медици - Пловдив (АСМ-Пловдив), е в рамките на форума «Седмица на медицинското образование» да бъдат представени и обучени допълнително студентите по медицина от доказани експерти-специалисти по теми и въпроси, незастъпени обстойно в учебната програма, както и да се даде възможност за изява на студенти по медицина със свои реферати.

Юбилейното пето издание на «Седмица на медицинското образование» ще се проведе от 24-ти до 28-ми април 2017 г. в Аудиторния комплекс на МУ - Пловдив, като ще отбележи официално и 15-та годишнина от основаването на Асоциацията на студентите по медицина в МУ - Пловдив.  (Програмата - вж.  в Галерия)

Участниците (до момента 226 регистрирани студенти) ще научат много нови практически умения в допълнение на учебната програма. Ще работят в новия Симулационен тренировъчен център на МУ - Пловдив, където ще практикуват върху последно поколение биотехнологични манекени-кукли и симулатори. И още практика: упражнения за хирургично зашиване, за разчитане на ЕКГ, заедно с много полезни занимания в интерактивните „работилниците/workshops“, които от АСМ - Пловдив са подготвили тази година за 5-то издание на «Седмица на медицинското образование».

С мотото «А кой е казал, че медицината е само четене на дебели книги?!» студентите-организатори призовават своите колеги да научат нещо ново, да приложат на практика наученото в университета, да забравят скуката от самоцелното четене на трудните учебници, като се включат в „Седмицата на медицинското образование“ от 24-ти до 28-ми април и покажат на всички и на себе си колко интересни са медицинската наука и познанието.

По повод 15-годишнината на Асоциацията и след осъществени стотици кампании и специални събития, посветени на промоция на здравето, превенция на заболяванията, повишаване здравната култура, нейните активисти са подготвили изненади, лекции от водещи специалисти от Пловдив и страната, като обещават: „да се потопим в атмосферата на лекарската професия, като покажем, че медицината не е само дебели учебници и трудни изпити!“

Едни от най-популярните сред студентите преподаватели на МУ - Пловдив са поканени за лектори: проф. д-р Пенка Стефанова, дм - ръководител на секция Детска хирургия, проф. д-р Виктория Сарафян, дмн - ръководител на катедра Медицинска биология, доц. д-р Ани Кеворкян, дм - катедра Епидемиология, доц. д-р Николета Трайкова, дм - директор на Медицинския колеж. Най-обичаните и добри лектори от МУ - Пловдив ще представят своите интердисциплинарни интереси и любими теми и като атрактивни, запомнящи се презентатори те ще завладеят взискателната студентската медицинска аудитория.

Записването за обучителния форум е он-лайн на: https://goo.gl/forms/rH5XzeN0aEOtcsmt1 и приключва до 23 април (неделя), ден преди същинското начало на обучителния форум. До момента регистрираните участници са 226 студенти.

 

Акушерство и гинекология Вътрешни болести Гастроентерология Инфекциозни болести Кардиология Образна диагностика Спешна медицина Хирургия Студенти Медицинско образование Медицински университет - Пловдив Асоциация на студентите-медици - Пловдив workshops Симулационен тренировъчен център Теми: Фетална медицина; Физиология на раждането; Аутизъм; Вродени аномалии при новородени; Образна диагностика; Хирургия-но не само...; Колоноскопия; Бронхоскопия; Ваксини и имунизации; Хирургичен шев; ЕКГ

Коментари