Публикация

Д-р Невен Енчев и Христо Бонев-Зума връчиха наградите в турнира по тенис „Plovdiv Cup 2017”

Румънецът Филип Яну победи на финала водача в схемата Михаел Врбенски


Румънецът  Филип Кристиян Яну спечели тенис турнира „Plovdiv Cup 2017” при юношите. Във финалния двубой, игран на кортовете на ТК Локомотив в Пловдив той победи с 6:2,6:4 поставеният под №1 в основната схема Михаел Врбенски от Чехия.  Двамата изнесоха интересен и вълнуващ двубой пред зрителите, които ги наградиха с бурни аплодисменти. 

Шампионът получи купата от генералния  спонсор на турнира -пловдивския предприемач д-р Невен Енчев, президент на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан. Известният здравен мениджър бе облечен изцяло с дрехи от спортната линия пролет-лято 2017 на най-новата модна марка у нас – Von Goldenburg Collection.

Легендата на българския футбол и Локомотив (Пд) Христо Бонев пък награди финалиста в състезанието. Награждаването е първата светска проява на Зума след преживения тежък сърдечен инцидент. Преди това той и д-р Енчев под егидата на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите организираха благотворителни кампании в помощ на болни и бедни деца и възрастни.

Турнирът е от втора категория на ITF.  В тазгодишното 13-о издание на международния турнир по тенис "Plovdiv Cup" за юноши и девойки до 18 години участваха състезатели от рекорден брой държави - 27, като за първи път имаше представители на Бразилия и Мексико. То бе най-силното в неговата история, заяви д-р Георги Крумов, вицепрезидент на Българската федерация по тенис и президент на ТК Локомотив /Пловдив/. Амбицията на домакините е да го превърнат в турнир от първа категория.

Състезанието се провежда с помощта на община Пловдив, верига болници „Медлайн-Централ Хоспитал“ и Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан.

 

Коментари