Публикация

Българката Гергана Топалова спечели тенис турнира „Plovdiv Cup 2017” при девойките

Българката Гергана Топалова спечели тенис турнира „Plovdiv Cup 2017” при девойките

Българката Гергана Топалова спечели тенис турнира „Plovdiv Cup 2017” при девойките. Във финалния двубой, игран на кортовете на ТК Локомотив в Пловдив, тя  победи с лекота  с 6:1,6:3 Орна Орпана от Финландия. 

"Щастлива съм от постигнатия успех. Започнах трудно турнира, спасих мач бол в първия ми двубой. Постепенно стабилизирах играта си и това се оказа решаващо за крайната победа. От първи май ми предстои участие в Мароко. Надявам се да се класирам и за турнирите за девйки и юноши "Ролан Гарос" и "Уимбълдън", заяви Гергана Топалова.

Шампионката получи купата от генералния  спонсор на надпреварата - пловдивския предприемач д-р Невен Енчев, президент на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан. Известният здравен мениджър бе облечен изцяло с дрехи от спортната линия пролет-лято 2017 на най-новата модна марка у нас – Von Goldenburg Collection, която тази година за първи път се включи в спомоществователството на състезанието.

Легендарният гимнастик Йордан Йовчев пък награди финалистката  в състезанието. Много се радвам, че имам възможността да партнирам на д-р Енчев, един от малкото хора, които искрено са загрижени за развитието на младите хора, за спорта, за хората в нужда, както и за болни деца и възрастни, заяви Йовчев. Той изтъкна, че с удоволствие е подкрепил кампанията на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите „Топъл обяд“ и ще участва отново на 28 април, идващия петък.

Турнирът „Plovdiv Cup 2017” е от втора категория на ITF. В тазгодишното 13-о издание на международното състезание за юноши и девойки до 18 години участваха състезатели от рекорден брой държави - 27, като за първи път имаше представители на Бразилия и Мексико. „То бе най-силното в неговата история, заяви д-р Георги Крумов, вицепрезидент на Българската федерация по тенис и президент на ТК Локомотив /Пловдив/.- Амбицията ни като домакини е да го превърнем в турнир от първа категория и съм убеден, че ще го постигнем, благодарение на съпричастността на хора като д-р Невен Енчев, който ни подкрепя от 8 години.“

Състезанието се провежда с помощта на община Пловдив, верига болници „Медлайн-Централ Хоспитал“ и Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан.

В събота д-р Енчев и футболната легенда Христо Бонев-Зума връчиха наградите на победителя румънеца Филип Яну и финалиста Михаел Врбенски от Чехия, които изиграха интересен и вълнуващ двубой при юношите.

 

Коментари