Публикация

Българката Гергана Топалова спечели тенис турнира „Plovdiv Cup 2017” при девойките

Наградите бяха връчени от генералния спонсор д-р Невен Енчев и големия ни гимнастик Йордан Йовчев


Българката Гергана Топалова спечели тенис турнира „Plovdiv Cup 2017” при девойките. Във финалния двубой, игран на кортовете на ТК Локомотив в Пловдив, тя  победи с лекота  с 6:1,6:3 Орна Орпана от Финландия. 

"Щастлива съм от постигнатия успех. Започнах трудно турнира, спасих мач бол в първия ми двубой. Постепенно стабилизирах играта си и това се оказа решаващо за крайната победа. От първи май ми предстои участие в Мароко. Надявам се да се класирам и за турнирите за девйки и юноши "Ролан Гарос" и "Уимбълдън", заяви Гергана Топалова.

Шампионката получи купата от генералния  спонсор на надпреварата - пловдивския предприемач д-р Невен Енчев, президент на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан. Известният здравен мениджър бе облечен изцяло с дрехи от спортната линия пролет-лято 2017 на най-новата модна марка у нас – Von Goldenburg Collection, която тази година за първи път се включи в спомоществователството на състезанието.

Легендарният гимнастик Йордан Йовчев пък награди финалистката  в състезанието. Много се радвам, че имам възможността да партнирам на д-р Енчев, един от малкото хора, които искрено са загрижени за развитието на младите хора, за спорта, за хората в нужда, както и за болни деца и възрастни, заяви Йовчев. Той изтъкна, че с удоволствие е подкрепил кампанията на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите „Топъл обяд“ и ще участва отново на 28 април, идващия петък.

Турнирът „Plovdiv Cup 2017” е от втора категория на ITF. В тазгодишното 13-о издание на международното състезание за юноши и девойки до 18 години участваха състезатели от рекорден брой държави - 27, като за първи път имаше представители на Бразилия и Мексико. „То бе най-силното в неговата история, заяви д-р Георги Крумов, вицепрезидент на Българската федерация по тенис и президент на ТК Локомотив /Пловдив/.- Амбицията ни като домакини е да го превърнем в турнир от първа категория и съм убеден, че ще го постигнем, благодарение на съпричастността на хора като д-р Невен Енчев, който ни подкрепя от 8 години.“

Състезанието се провежда с помощта на община Пловдив, верига болници „Медлайн-Централ Хоспитал“ и Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан.

В събота д-р Енчев и футболната легенда Христо Бонев-Зума връчиха наградите на победителя румънеца Филип Яну и финалиста Михаел Врбенски от Чехия, които изиграха интересен и вълнуващ двубой при юношите.

 

Коментари