Не пренебрегвайте скритите симптоми на диабета. За да не стане твърде късно
DiabeFor Gluco
DiabeFor Gluco
Хранителни добавки
Не пренебрегвайте скритите симптоми на диабета. За да не стане твърде късно

Не пренебрегвайте скритите симптоми на диабета. За да не стане твърде късно

Последните научни факти сочат, че с добра профилактика и комплексно навременно лечение прогнозата може да бъде чувствително подобрена! Във ваша подкрепа създадохме ДИАБЕФОР ГЛЮКО и ДИАБЕФОР ПРОТЕКТ.

 

Думата „диабет“ е с гръцки произход и означава „преминавам“. Асоциира се с недостатъчното преминаване на глюкозата от кръвта към клетките. Захранването на клетката с глюкоза за енергийни нужди се осъществява посредством инсулина. Той се произвежда в панкреаса от бета клетките. Инсулинът е транспортен хормон, доставящ на клетката глюкоза, мастни киселини и други съставки. Ако този процес се наруши, глюкозата се трупа в кръвта, но клетките продължават да изпитват енергиен глад и се появяват обменни нарушения, увреждащи органите. Причина за захарната болест може да е както дефицит в инсулиновата секреция, така и снижение на чувствителността на клетките (резистентност) към инсулина. В този случай навременното ѝ диагностициране и адекватни мерки могат да предпазят от появата на диабет.

Статистика

По данни на Международната диабетна федерация честотата на заболяването е 8,3% и по прогноза ще надмине 10% към 2035 г. Големият брой неразпознати случаи е важна предпоставка за закъсняване на лечението, вследствие на което се развиват усложнения. Най-често се открива диабет при пациентите във възрастовата група 40-59 г., обаче се наблюдава подмладяване на заболяемостта.

Видове диабет

Диабет тип 1.  При диабет тип 1 имунната система произвежда специфични белтъци - „автоантитела“ и анормални левкоцити, които са насочени срещу бета клетките на задстомашната жлеза. Разрушаването им води до прогресивно спадане на инсулиновата секреция.

Диабет тип 2 . Обикновено диабет тип 2 започва със състояние, в което панкреасът отделя хормона инсулин, но самите клетки в тялото не отговарят на действието му. Това състояние, при което клетките са нечувствителни на инсулин се нарича инсулинова резистентност. В отговор на това бета клетките на панкреаса  започват да отделят компенсаторно повече инсулин. Постепенно тези високи обороти на свръхпроизводство на инсулин водят до изтощаване на бета клетките и спадане на инсулиновата секреция - настъпва диабет тип 2.

     Гестационен диабет .Гестационният диабет може да възникне през втората половина от бременността, поради непрекъснатите нужди на плода от глюкоза и хормоналните изменения у жената.  Обикновено, този тип диабет отшумява след раждането, но рискът от появата на диабет тип 2 по-късно остава висок.

     Вторичен (симптоматичен) диабет. Този тип диабет представлява сбор от състояния, които се характеризират с постоянни високи нива на кръвната захар. Той се развива в следствие от други проблеми (хроничен панкреатит, травма, хормонални разстройства) или прием на лекарства (например кортикостероиди).

Симптоми при диабет:

В много от случаите повишените нива на кръвна захар се развиват постепенно, година след година. Заболяването може да остане скрито много дълго време и да се прояви едва тогава, когато са настъпили усложнения. Основни симптоми могат да бъдат:

  • рязко отслабване или напълняване;
  • често уриниране, намалено либидо;
  • бавно зарастване на рани;
  • упорити стоматологични проблеми, сухота в устата;
  • силна жажда и прекомерен глад;
  • хронична умора, нарушения в съня;
  • замъглено зрение, световъртеж;
  • изтръпване на крайниците.

Диабетът е заболяване, което несъмнено влияе на начина на живот. То e сигнал за смяна на хранителните и двигателните навици.

Последните научни факти сочат, че с добра профилактика и комплексно навременно лечение прогнозата може да бъде чувствително подобрена! Затова във ваша подкрепа създадохме ДИАБЕФОР ГЛЮКО и ДИАБЕФОР ПРОТЕКТ.

Диабефор Глюко   допринася за поддържането на нормална концентрация на глюкоза в кръвта и за нормалния метаболизъм. Съдържа патентован екстракт Silbinol от билката Птерокарпус и Хром от обогатени дрожди.  Той подпомага нормалните нива на холестерола и триглицеридите. Благоприятства поддържането на нормално тегло и чувствителността на клетките към инсулина. ДиабеФор Глюко е напълно натурален. Не съдържа изкуствени и животински продукти, оцветители и консерванти. Заради липсата на странични ефекти, може да се приема продължително време.

Диабефор Протект действа благоприятно при усложнения, свързани с нарушени нива на глюкозата в кръвта. Формулата му представлява комплекс от 6 състваки. Гроздовото семе подпомага нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система. Екстрактът от Центела благоприятства дейността на периферната нервна система и малките кръвоносни съдове. Леспедезата поддържа бъбреците и тяхната дейност. Натуралният витамин Е допринася за защита на клетките от оксидативен стрес, а хромът за поддържането на нормална концентрация на глюкоза в кръвта. Цинкът подпомага нормалното зрение, състоянието на кожата и  функцията на имунната система.    

И двата продукта може да намерите в аптеките и без рецепта.

Мнения