Публикация

Не пренебрегвайте скритите симптоми на диабета. За да не стане твърде късно

Последните научни факти сочат, че с добра профилактика и комплексно навременно лечение прогнозата може да бъде чувствително подобрена! Във ваша подкрепа създадохме ДИАБЕФОР ГЛЮКО и ДИАБЕФОР ПРОТЕКТ.


 

Думата „диабет“ е с гръцки произход и означава „преминавам“. Асоциира се с недостатъчното преминаване на глюкозата от кръвта към клетките. Захранването на клетката с глюкоза за енергийни нужди се осъществява посредством инсулина. Той се произвежда в панкреаса от бета клетките. Инсулинът е транспортен хормон, доставящ на клетката глюкоза, мастни киселини и други съставки. Ако този процес се наруши, глюкозата се трупа в кръвта, но клетките продължават да изпитват енергиен глад и се появяват обменни нарушения, увреждащи органите. Причина за захарната болест може да е както дефицит в инсулиновата секреция, така и снижение на чувствителността на клетките (резистентност) към инсулина. В този случай навременното ѝ диагностициране и адекватни мерки могат да предпазят от появата на диабет.

Статистика

По данни на Международната диабетна федерация честотата на заболяването е 8,3% и по прогноза ще надмине 10% към 2035 г. Големият брой неразпознати случаи е важна предпоставка за закъсняване на лечението, вследствие на което се развиват усложнения. Най-често се открива диабет при пациентите във възрастовата група 40-59 г., обаче се наблюдава подмладяване на заболяемостта.

Видове диабет

Диабет тип 1.  При диабет тип 1 имунната система произвежда специфични белтъци - „автоантитела“ и анормални левкоцити, които са насочени срещу бета клетките на задстомашната жлеза. Разрушаването им води до прогресивно спадане на инсулиновата секреция.

Диабет тип 2 . Обикновено диабет тип 2 започва със състояние, в което панкреасът отделя хормона инсулин, но самите клетки в тялото не отговарят на действието му. Това състояние, при което клетките са нечувствителни на инсулин се нарича инсулинова резистентност. В отговор на това бета клетките на панкреаса  започват да отделят компенсаторно повече инсулин. Постепенно тези високи обороти на свръхпроизводство на инсулин водят до изтощаване на бета клетките и спадане на инсулиновата секреция - настъпва диабет тип 2.

     Гестационен диабет .Гестационният диабет може да възникне през втората половина от бременността, поради непрекъснатите нужди на плода от глюкоза и хормоналните изменения у жената.  Обикновено, този тип диабет отшумява след раждането, но рискът от появата на диабет тип 2 по-късно остава висок.

     Вторичен (симптоматичен) диабет. Този тип диабет представлява сбор от състояния, които се характеризират с постоянни високи нива на кръвната захар. Той се развива в следствие от други проблеми (хроничен панкреатит, травма, хормонални разстройства) или прием на лекарства (например кортикостероиди).

Симптоми при диабет:

В много от случаите повишените нива на кръвна захар се развиват постепенно, година след година. Заболяването може да остане скрито много дълго време и да се прояви едва тогава, когато са настъпили усложнения. Основни симптоми могат да бъдат:

  • рязко отслабване или напълняване;
  • често уриниране, намалено либидо;
  • бавно зарастване на рани;
  • упорити стоматологични проблеми, сухота в устата;
  • силна жажда и прекомерен глад;
  • хронична умора, нарушения в съня;
  • замъглено зрение, световъртеж;
  • изтръпване на крайниците.

Диабетът е заболяване, което несъмнено влияе на начина на живот. То e сигнал за смяна на хранителните и двигателните навици.

Последните научни факти сочат, че с добра профилактика и комплексно навременно лечение прогнозата може да бъде чувствително подобрена! Затова във ваша подкрепа създадохме ДИАБЕФОР ГЛЮКО и ДИАБЕФОР ПРОТЕКТ.

Диабефор Глюко   допринася за поддържането на нормална концентрация на глюкоза в кръвта и за нормалния метаболизъм. Съдържа патентован екстракт Silbinol от билката Птерокарпус и Хром от обогатени дрожди.  Той подпомага нормалните нива на холестерола и триглицеридите. Благоприятства поддържането на нормално тегло и чувствителността на клетките към инсулина. ДиабеФор Глюко е напълно натурален. Не съдържа изкуствени и животински продукти, оцветители и консерванти. Заради липсата на странични ефекти, може да се приема продължително време.

Диабефор Протект действа благоприятно при усложнения, свързани с нарушени нива на глюкозата в кръвта. Формулата му представлява комплекс от 6 състваки. Гроздовото семе подпомага нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система. Екстрактът от Центела благоприятства дейността на периферната нервна система и малките кръвоносни съдове. Леспедезата поддържа бъбреците и тяхната дейност. Натуралният витамин Е допринася за защита на клетките от оксидативен стрес, а хромът за поддържането на нормална концентрация на глюкоза в кръвта. Цинкът подпомага нормалното зрение, състоянието на кожата и  функцията на имунната система.    

И двата продукта може да намерите в аптеките и без рецепта.

Коментари