Публикация

Бургаски ревматолози обучават семейните лекари

Съвременно лечение на подагра и остеоартроза представиха лекторите д-р Мария Недкова и д-р Румяна Христова от отделението по ревматология в УМБАЛ Бургас


Обучение за общопрактикуващи лекари организира фирма Екофарм в Бургас. Лектори на събитието бяха ревматолозите от УМБАЛ Бургас и МЦ "Св. Николай Чудотворец"  д-р Мария Недкова и д-р Румяна Христова.

Д-р Недкова представи съвременната диагностика и лечение на подагра, като акцентира върху хиперурикемията като независим рисков фактор за развитие на сърдечно-съдови заболявания. 

Другият лектор д-р Христова говори за най-честото ставно заболяване - остеоартрозата, която е е една от водещите причини за инвалидизация на възрастните и младите, активно спортуващи хора. Ревматологът обърна внимание, че ранната диагностика и лечение могат да забавят дегенеративните процеси в ставния хрущял, да подобрят функцията на ставите и значително да подобрят качеството на живот на пациента.

Д-р Мария Недкова и д-р Румяна Христова провокираха общопрактикуващите лекари да бъдат активни в търсенето и споделянето на професионална информация и посочиха комуникационната платформа за здраве CredoWeb като една чудесна възможност за това.

За връзка с д-р Мария Недкова>>>

За връзка с д-р Румяна Христова>>>

Коментари