Публикация

Фотоконкурс „Твоето пространство за здраве”


Българското дружество по белодробни болести организира фотоконкурс „Твоето пространство за здраве”.

Инициативата е част от национална информационна кампания „Здраве за белия дроб 2010” и цели да привлече вниманието към подобряване здравето на хората в големите градове. Тя ще продължи до края на април.

Според специалистите от Българско дружество по белодробни болести хората в градовете са изложени на повече рискове от зарази, особено при недостатъчно хранене, лоша хигиена и замърсяване на въздуха. В България в градовете живее  над 71% от населението

Алкохолът, тютюнопушенето и нерационалното и нисковитаминозно хранене (в заведенията за бързо хранене) способстват и за развитието на хронични белодробни болести.

С инициативата  „Твоето пространство за здраве” БДББ се присъединява към глобалната кампания на Световната здравна организация и подкрепя нейните послания. 

Целта на фотоконкурса е да  открие публичните пространства за здраве в рамките на големия град, да популяризира идеята за зелените градове, за належащата потребност от почистване и поддържане на градската среда, за необходимостта от грижи за качеството на въздуха.

Участниците могат да предадат до 2 фотографии. Снимките ще бъдат разпространявани във Facebook  - групата на националната информационна кампания „Здраве за белия дроб 2010”, както и във Фото „Форум”.

Изисквания:
Приемат се само цифрови фотографии.
Снимките трябва да се изпратят  на email: healthforlung@gmail.com
Файловете трябва да бъдат: 300 dpi, JPG компресия.
Журито ще бъде съставено от членове на БДББ и специалисти по фотография и изобразителни изкуства.

Ще бъде присъдена една първа награда  - мобилен телефон и целогодишен абонамент за „Списание 8”.
Дванайсетте най-добри фотографии ще бъдат използвани за създаването на арт календар за 2011 г.

Краен срок за приемане на снимките: 30.04.2010 г.

Повече за конкурса можете да прочетете на адрес: www.2010.thorax-bg.com

Коментари