Публикация

МЗ: Върнахме договорното начало в здравната система

МЗ: Върнахме договорното начало в здравната система

Отчет на тримесечния мандат на ведомството


Отчет на тримесечния мандат на МЗ

Подписването на Националните рамкови договори за 2017 г. за медицински и дентални дейности, отмяната на пръстовия идентификатор, осигуряване на допълнителни 20 млн. лв. за ваксини – това са само част от постигнатите цели на здравното министерство.

Днес служебният министър на здравеопазването д-р Илко Семерджиев и екипът му представиха отчет на дейността си за периода 27 януари – 27 април. 

От министерството изтъкнаха, че за трите месеца управление са направили анализ на състоянието на лечебните заведения и са изискали оздравителни планове от някои от директорите. Предприети са спешни мерки срещу разпространението на морбили в страната, както и адекватни действия след установяването на повишено съдържание на уран и алфа активност във водата на Хасково и други райони.

След двегодишно прекъсване са били възстановени програмите за контрол и превенция на ХИВ и туберкулоза. Сключени са договори, осигуряващи средства за подобряване на мониторинга на качеството на питейната вода, за доизграждането на Националната здравна информационна система, както и за създаването на център за обучение на кадри за спешната помощ.

Сключен е и меморандум между МЗ и ARPharM за осигуряване на достъп до висококачествени и ефективни лекарствени продукти за българските граждани и пресичане на лошите практики и нелегалния реекспорт от България, припомнят от ведомството.

Какво още свърши през мандата си този екип на МЗ и какви препоръки отправи към следващия - вижте в прикачения файл.

Прикачени файлове

otchet_27042017_-_2.pptx

Коментари

СЪГЛАСНА СЪМ ,ЧЕ ЗДРАВНАТА СИСТЕМА ИЗИСКВА ПОЛИТИКА НА ПРИЕМСТВЕНОСТ ,НО ИМА ЩЕКОТЛИВИ ВЪПРОСИ ,КЪМ КОИТО НИКОЕ ПРАВИТЕЛСТВО НЕ ПОСЯГА ДА СЛОЖИ В РЕД.ЕДИН ОТ ТЯХ Е ЗА Т.НАР. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЗДРАВНО ОСИГУРЯВАНЕ.ДОКОГА ЩЕ ИМА ЗДРАВНО НЕОСИГУРЕНИ? И ТОВА ПОНЯТИЕ ИЗОБЩО КАК СЕ ВПИСВА В ЗАКОНА ЗА "ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО "ЗДРАВНО ОСИГУРЯВАНЕ?