Публикация

Портфейлът ви предизвиква ишиас?

Човек ежедневно в бързината и ангажиментите извършва глупости, които може с времето с натрупване да навредят на здравето му. Носенето на пари, документи и мобилни устройства не прави изключение....



В магазина, бара, бензиностанцията... плащате и набутвате портфейла си в задния джоб. Не е кой знае какво, нали?
Както се оказва, да седите на портфейла си цял ден е не само неудобно - може да предизвика прояви на ишиас.
Портфейл в задния джоб на панталоните може да повлияе на седалищния нерв и да  предизвика симптомите на ишиас.
Как може един портфейл да предизвика симптоми на ишиас?

Симптомите на ишиас се появяват, когато част от седалищния ви нерв е притиснат или раздразнен. Принципно това е медицинско състояние и обикновено причините са други, но седежа върху портфейла ви, може да имитира болестно състояние по няколко начина:

   - Седенето с един високо поставена тазобедрена става спрямо другата създава дисбаланс в гръбнака ви, което на свой ред поставя под напрежение лумбалните дискове в близост до корените на седалищния нерв.
   - Когато нещо притиска седалището, може да окаже натиск върху m. piriformis (мускул пириформис) и да го накара да се трие по седалищния нерв.

Горното важи за носене на мобилния ви телефон или нещо друго в задния ви джоб и понякога носенето на тесни дрехи може да раздразни и седалищния нерв.

Как трябва да носите портфейла си?

   - Използвайте тънък портфейл, който се побира в предния ви джоб.

   - Използвайте вътрешните джобове на връхна дреха или чанта.
   - Купете портфейл, който се закача към ключовете ви - няма да ви е удобно да седите върху ключовете си.
   - Зашийте си задните джобове, така че да не можете да поставите телефона или портфейла си там.

 

Коментари

Ето защо не е хубаво за здравето човек да мечтае и работи за препълнен с пари портфейл! Успокояващото е, че в това отношение мнозинството от българите наистина водят здравословен живот, тъй като празните им портфейли предотвратяват проблемите със споменатите части от тялото. Пък нека му мислят богаташите демоде, за които е всеизвестно, че любят, тачат и милеят да са с големи и препълнени портмонета! Вероятно затова някои от тях предпочитат банковите карти вместо да слагат тлъстите си суми в задния джоб и така да излагат на риск най-милите си части! Пък и по-нататъшни изследвания може да докажат, че празния портфейл може да ни направи безсмъртни, кой знае! Весели празници!