Публикация

Научна среща, посветена на спешната радиология, ще се проведе в „Токуда” 

Семинарът е насрочен за 2 и 3 юни, като в него ще се включат изявени специалисти от страната и чужбина


Семинар на тема „Спешна радиология“ на организацията Radiology Together под егидата на Българското дружество по кардиоторакална рентгенология ще се проведе на 2-ри и 3-и юни в болница „Токуда“. 

Това е шестата поредна среща на организацията от 2006 г. насам и има за цел да събере на едно място специалисти и специализанти в сферата на радиологията и други свързани области, чиято гледна точка е дълбоко ценена.

Събитието за пореден път включва разнообразни лекции, интересни случаи от практиката и интерактивни workshop-ове, които имат за цел да обучат и да допълнят знанията на присъстващите, както и да ги запознаят с новите установени тенденции и препоръки за добра медицинска практика.

Симпозиумът ще има международно участие - гост-лектори от чужбина, което е новост за срещите на Radiology Together. Това е естествен резултат от разрастването на организацията, както и стремежите на младите радиолози да разширяват кръгозора си. 

Ново за срещата ще бъде и изготвянето на книжка с абстракти, която да запознае регистриралите се предварително с темите, които ще се дискутират. Публикуването й ще се осъществи с помощта и съдействието на Медицински университет – Варна. Българското дружество по кардиоторакална рентгенология кандидатства за CME акредитиране на срещата по системата UEMS.

Организацията на събитието се осъществява с подкрепата на Bracco, Siemens, Bayer, GE и Софтуерна компания. 

Предварителната програма можете да разгледате в прикачения файл.

Прикачени файлове

03.05._2017_programa_rt_emergency_bg_table_version_new.pdf

Коментари