Публикация

„Софиямед“ става на 5 години

„Софиямед“ става на 5 години

Лечебното заведение разкрива нов корпус


„Софиямед“ става на 5 години, разкрива нов корпус

Университетски медицински комплекс „Софиямед“ празнува днес петата годишнина от основаването си. По случай празника там се разкрива новоизграден медицински корпус. Сектор „Г“ на лечебното заведение е продължение на вече съществуващите 3 корпуса на болницата, намиращи се на бул. „Г.М.Димитров“ 16. „Софиямед“ разполага и с корпус, намиращ се на ул. „Димитър Моллов“ 10.

Новата сграда е 6-етажна, а в нея се разполагат отделение по детски болести, нов сектор по неонатология, отделение по ушно, носно, гърлени заболявания, гастроентерология, хирургия на ръка и реконструктивна хирургия, съдова хирургия. В новия сектор има разкрити и лекарски кабинети, част от ДКЦ „Софиямед“, както и зали за обучение на студенти.

На територията на сектора се разполага и изцяло нов операционен блок, оборудван с апаратура от съвременен клас, a пациентите на лечебното заведение вече ще могат да се лекуват и при най-луксозните условия в апартаментите, които са част от новоизградения  ВИП корпус.

 „За периода от 5 години болница „Софиямед“ се утвърди като водещо лечебно заведение в страната, разполагащо както с изтъкнати специалисти, така и с медицинско оборудване и апаратура от утвърдени световни производители. Болничното заведение разшири легловата си база и днес разполага с 626 легла. На територията на диагностично-консултативния център лекарите са се увеличили с над 65% и практикуват по над 15 нови специалности. 

И новият сектор „Г“ на лечебното заведение е оборудван с последно поколение медицинска техника, а на територията на комплекса ще продължава както и досега да се развива медицина от най-високо ниво, отговаряща на утвърдените световни медицински стандарти, гарантирани от най-добрите условия на лечение на пациентите от водещи специалисти“, коментира в навечерието на 5-ата годишнина от основаването на медицинския комплекс управителят му д-р Йордан Пелев.

Коментари