Публикация

"Да даряваш живот е Мисия"- филм посветен на 10-годишнината от създаването на МЦ КИРМ "Св. Елисавета" Плевен

Мисия, в която отдаваш знания и сили и посвещаваш себе си на най-съкровеното човешко щастие – раждането на дете. И когато в основата на всички усилия са любовта и състрадание


Своята десета годишнина отпразнува  Медицински център „Клиничен институт за репродуктивна медицина „Света Елисавета“ – ПлевенПо този повод, своеобразна равносметка за свършеното през този период  направи управителят на центъра доц. Емилияна Конова.  Доц. Конова върна времето с 10 години, за да припомни, че Центърът е създаден от 15 човека – голяма част от които току що завършили лекари и биолози. „Никой от нас до този момент не се беше занимавал с ин витро и не знаехме какво ни предстои, но ръкавицата беше хвърлена и днес – 10 години по-късноимаме екип от 57 специалисти, филиали в Бургас и Пловдив“, каза още доц. Конова. През годините, в МЦ КИРМ са  извършени общо 2 253 ин витро процедури, чрез които са родени 1 116 деца. Центърът има сключен договор с Центъра за асистирана репродукция, с чиято финансова подкрепа са направени 1338 процедури и са родени 506 деца. „През тези години, ние работихме в три основни направления – като лечебно заведение, в което се извършват диагностика и лечение на пациенти; като център с програми за благотворителност и като център с активно участие и подкрепа на социалния и културен живот на Плевен“, сподели още управителят на МЦ КИРМ Плевен. Доц. Конова отбеляза, че за 10 години безплатно са били консултирани 2 040 пациенти в различни градове на България, като тези кампании продължават и ще се провеждат периодично. Също така, в центровете в Плевен и Пловдив изследването на хуморален имунитет е безплатно за деца до 18 години. Нашето верую е, че колкото по-рано ние, имунулозите, се погрижим за имунитета на децата, толкова по-добре можем да профилактираме имунно-медиираните заболявания във времето, подчерта доц. Емилияна Конова.

Пред медиите доц. Конова сподели, че има случаи, в които Центърът изцяло поема финансирането на ин витро процедури на пациенти, които са направили поредица от неуспешни такива. „Когато семействата са отчаяни, уморени и нямат възможност да продължат, решаваме, че МЦ КИРМ ще поеме разходите по процедурата, независимо, че голяма част от предходните опити не са правени при нас. Това е последен шанс за тези хора и слава Богу, тази помощ е благословена – вече имаме доста деца, родени в резултат на тази благотворителност“, сподели доц. Конова.

 

" }-->

Коментари