Публикация

Медицинските сестри, за които сестринството е призвание

Медицинските сестри, за които сестринството е призвание

Медицински сестри от УМБАЛ Бургас спечелиха всички отличия на тазгодишните награди на регионалната колегия на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи. Призовете им бяха връчени в навечерието на Международния ден на сестринството.


Медицински сестри от УМБАЛ Бургас спечелиха всички отличия на тазгодишните награди на регионалната колегия на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи. Призовете им бяха връчени  в конкуренция с техни колеги от  Бургас, Поморие, Карнобат, Айтос и останалите общини в областта, в навечерието на  Международния ден на сестринството.

В категория „Ръководител по здравни грижи” бе отличена главната сестра на УМБАЛ Бургас Татяна Пейчева. Тя заема този пост от 8 години и отговаря за над 500 медицински сестри и санитари в най-голямото лечебно заведение в Югоизточна България. В същата категория бе наградена и старши рехабилитатор Дора Ангелова, която е помогнала на стотици бургазлии да проходят отново. В категория „Професионалист по здравни грижи” призовете грабнаха  Жулиета Азова от Операционния  блок на болницата и старши рентгенов лаборант Аделина Тасева. 

„Цял живот съм работил и продължавам да работя с хората, с които сме споделяли и скърби и радости – медицинските сестри. Вие сте ценни за обществото не само заради професионализма си, но и заради морала, етиката и човеколюбието, което носите”, каза зам.-кметът по здравеопазване д-р Лорис Мануелян, който бе специален гост на церемонията по награждаване.

Тази година церемонията бе по-различна, защото бяха отличени и най-верните старши медицински сестри  на УМБАЛ-Бургас, които са доказали, че за тях сестринството не е само професия, а истинско призвание. Голяма част от тях са живата история на болницата и в над 40-годишните си кариери са работили с най-добрите лекари:

Снежина Ибришимова – старша сестра на Отделението по очни болести, Петя Кичукова – старша сестра на Отделението по неврохирургия, Руска Ганчева – старша акушерка на Родилно отделение, Иванка Овчарова – старша сестра на Отделението по УНГ болести, Нина Андонова – старша сестра на Отделението по кардиология, Любов Германова – старши лаборант на Клинична лаборатория, Гинка Русева – старша акушерка на Отделението по гинекология.

Коментари