Публикация

Д-р Мирослав Ненков става зам.-министър на здравеопазването

Д-р Мирослав Ненков става зам.-министър на здравеопазването

Вчера от поста беше освободен д-р Стоил Апостолов само ден след назначаването си 


Д-р Мирослав Ненков е приел предложение да поеме поста заместник-министър на здравеопазването. 
Това потвърди самият той в предаването „Денят започва“ по БНТ

Д-р Ненков допълни, че очаква да работи добре със здравния министър проф. Николай Петров, с когото се познават отдавна. 

Да, получих предложение от проф. Петров. Мисля, че заповедта ми за назначение е разписана“, заяви д-р Ненков.

На въпрос с какво първо ще се захване след като заеме поста, той отговори: „Трябва ми време да се организирам малко. Буквално току-що започвам. Рано е да начертая някакъв план за дейността на екипа в министерството и за моята лично“.

Д-р Мирослав Ненков е анестезиолог и бивш министър на здравеопазването. Роден е на 15 март 1969 г. в София. През 1995 г. завършва висше образование във ВМИ-София. Впоследствие специализира aнестезиология и интензивно лечение. Също така има преминат курс по органно донорство и координирано донорство в Испания и в Италия. 

Работил е в болница „Царица Йоанна“ - ИСУЛ, в болница „Лозенец“ като координатор по донорство, както и в кардиохирургията на болница „Св. Анна“ в София. От 2009 г. е координатор по донорство и началник отделение в Клиниката по анестезиология, реанимация и интензивно лечение във Военномедицинската академия.

През 2013 г. в периода март - май е заместник на здравния министър проф. Николай Петров в служебното правителство на Марин Райков.

Година по-късно, след оставката на Пламен Орешарски, от август до ноември д-р Ненков е служебен министър на здравеопазването в кабинета на Георги Близнашки.

Вчера премиерът Бойко Борисов освободи д-р Стоил Апостолов от длъжността заместник-министър на здравеопазването само ден след назначаването му. Беше изтъкнато, че решението за това е взето след излъчен репортаж за нередности и злоупотреби в лечебното заведение, на което д-р Апостолов е бил управител.

От въпросната болница – МБАЛ „Бургасмед“, изпратиха пък становище до медиите, в което уточняват, че не става дума за злоупотреба със средства на НЗОК, а за техническа грешка при попълване на епикриза на пациентка.

Коментари

Поздравления ,доктор Ненков!Желая Ви здраве,много сили и бъдещи успехи за българското здравеопазване!Вие сте един уважаван и ценен от редовите лекари консултант по анестезиология и реанимация и ние се радваме,че поемате поста зам.министър.Дерзайте! С уважение:Доктор Людмила Костова-Враца 12.05.2017г.