Публикация

Скрининг тестове за риск от диабет за присъстващите на Булмедика/Булдентал

Скрининг тестове за риск от диабет за присъстващите на Булмедика/Булдентал

Булмедика/Булдентал ще се проведе от 17 до 19 май, от 9:30 до 18:00 часа, в Интер Експо Център


Национално сдружение „Диабет, прeдиабет и метаболитен синдром“ ще проведе скрининг за риск от диабет по време на медицинското изложение Булмедика/Булдентал.  Благодарение на валидиран тест FindRisk ще стане ясно какъв е рискът за възникване на диабет в следващите 10 години за всеки посетител.

Сдружението ще определи и рисковите групи. На тях ще бъде проведен скрининг за диабет - измерване на кръвна захар с глюкомер. Ще се раздават глюкомери на лекарите и посетители на изложението. Също така ще се раздават безплатни глюкомери и на пациенти със захарен диабет тип 2, за което е желателно те да носят някакъв документ за заболяването за справка.

Национално сдружение „Диабет, прeдиабет и метаболитен синдром“  работи, за да имат хората с предиабет шанса никога да не станат диабетици, а диабетиците - да живеят достойно и без усложнения. Целите на организацията са подобряване качеството на живот на хора с диабет, насърчаване на социалната и професионална им реализация, подобряване на достъпа им до лечение, диагностика, ресурси и обучение.

Национално сдружение „Диабет, прeдиабет и метаболитен синдром“ ще откриете в зала 1 щанд С12.

Булмедика/Булдентал ще се проведе от 17 до 19 май, от 9:30 до 18:00 часа, в Интер Експо Център. Цената на входния билет е 5 лева.

 

Коментари