Публикация

Д-р Славчо Близнаков остава начело на УМБАЛ „Света Анна“

Д-р Славчо Близнаков остава начело на УМБАЛ „Света Анна“

Няма промяна и в Съвета на директорите на здравното заведение


Директорът на Университетската болница „Света Анна“ в София (бившата Окръжна болница) д-р Славчо Близнаков запазва поста си. 

Решението е взето днес на Общо събрание, съобщиха от лечебното заведение.

Остава непроменен и Съветът на директорите на болницата – председател продължава да бъде доц. Божидар Финков, а членове - д-р Стефан Ковачев и д-р Славчо Близнаков.

Представителите на държавата, в лицето на Министерството на здравеопазването, и представителите на общините в Софийска област са подкрепили почти единодушно ръководството на болницата. Против е гласувал представителят на една община, поясняват от здравното заведение.

През последните месеци здравното заведение беше обхванато от сериозно напрежение. Още на първата си пресконференция служебният министър на здравеопазването д-р Илко Семерджиев обяви, че ще върне на постовете им двама директори на болници – д-р Дечо Дечев на „Св. Иван Рилски“ и Димитър Димитров на „Св. Анна“. Като аргумент той изтъкна, че през последните две години тези лечебни заведения са натрупали огромни дългове, като за „Св. Анна“ те са в размер на 14 млн. лв.

Пред медиите д-р Близнаков веднага опроверга тези цифри и заяви, че ръководеното от него здравно заведение е финансово стабилно, болницата няма просрочени задължения, дори през 2016 г. е отчетена минимална печалба.

Коментари