Публикация

Три седмици безплатни очни консултации в община „Родопи“

Това е втората благотворителна кампания, която се организира от началото на 2017 г.


Ортодоксалният орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан и община „Родопи“ стартираха на 9 май нова съвместна благотворителна кампания – безплатни очни прегледи за жителите на населените места. Тя ще продължи три седмици и ще приключи на 30-и, когато консултации за служителите на общината ще се проведат в сградата на администрацията в Пловдив. Близо 24 000 жители ще имат възможността безплатно да се консултират с водещи специалисти в страната.

Инициативата е на д-р Невен Енчев, председател на Ортодоксалния орден, и на инж. Пламен Спасов, кмет на община "Родопи".

Прегледите ще провеждат лекарите от отделението по очна хирургия във верига болници „Медлайн-Централ Хоспитал“ в Пловдив. От 9 до 29 май линейка, оборудвана със съвременна апаратура – тонометър за измерване на вътреочното налягане, микроскоп за оглед на преден и заден очен сегмент и специален апарат за визуализация на заден очен сегмент, ще посети селата Белащица (9 май), Ягодово (10 май), Крумово (11 май), Брестник (12 май), Цалапица (15 май), Кадиево (16 май), Оризари (17 май), Храбрино (18 май), Устина (19 май), Брестовица (22 май), Първенец (23 май), Марково (25 май), Златитрап (26 май), Браниполе (29 май).

За удобство на жителите прегледите ще се извършат в пенсионерските клубове и в кметствата по населените места в подготвени за целта помещения. При нужда пациенти ще бъдат насочвани за допълнителни диагностични действия и хоспитализация.

Кампания за безплатни прегледи се провежда за втори път от началото на 2017 г. в населенитe места на община „Родопи“. От 13 до 28 февруари се проведоха консултации със специалисти по вътрешни болести, кардиолози, ендокринолози и хирурзи. Тогава кметът Спасов заяви, че инициативата е започнала преди 4 години по предложение на д-р Невен Енчев, а целта е да бъдат подпомогнати жителите на общината да спестят време и средства, необходими за посещение при личния лекар, като им се осигурим качествено медицинско обслужване в достъпна среда. 

Коментари