Публикация

Значимо признание за ФОЗ, МУ-София от Български лекарски съюз

Значимо признание за ФОЗ, МУ-София от Български лекарски съюз

Значимо признание за ФОЗ, МУ-София от Български лекарски съюз


На тържествена церемония в х-л Маринела, зала Киото на 16 май 2017 г. Факултет по обществено здраве, МУ-София беше отличен с грамота за активна подкрепа на младите лекари в научната им реализация и принос при формиране на нова генерация здравни мениджъри. Наградата беше връчена лично от зам. председателя на БЛС д-р Галинка Павлова на Декана на ФОЗ, МУ-София проф. д-р Цекомир Воденичаров, дмн. Събитието беше уважено от председателя на Комисия по здравеопазване при 44 НС д-р Даниела Дариткова, Министъра на здравеопазването д-р Николай Петров и редица други авторитетни представители на здравни институции, лечебни заведения и фармацевтичната индустрия.

Тържественото събитие беше организирано от БЛС в партньорство с в-к „Стандарт”. В конкурса „Млад медик 2017” се включиха 48 лекари до 38 годишна възрат от цялата страна. В трите категории „Специализант” (29 кандидати), „Докторант” (10 кандидати) и „Лекар с придобита специалност” (19 кандидати) бяха отличени по трима млади лекари. Критериите за участие в конкурса бяха определени от БЛС, а комисията, която излъчи финалистите беше в състав: проф. д-р Никола Владов, дмн, началник на Клиниката по чернодробно-панкреатитна и трансплантационна хирургия във ВМА; Славка Бозукова, гл. редактор на в-к „Стандарт”; д-р Галинка Павлова, дм -  зам. председател на БЛС; д-р Юлиан Йорданов – председател на Акредитационния съвет на УС на БЛС; д-р Радислав Нанков – специализант по гастроентерология; д-р Емануил Найденов – специалист по неврохирургия.

В рамките на събитието се проведе дискусия на тема: „Кариерно израстване на младите лекари – проблеми и възможности за решение”.

Коментари