Публикация

ВМА с трима призьори в конкурса "Млад медик 2017"

ВМА с трима призьори в конкурса "Млад медик 2017"

От общо 48 специалисти от цяла България


Трима лекари от Военномедицинска академия получиха призове в конкурса „Млад медик 2017”.
 

Общо 48 специалисти от цяла България се състезаваха, разпределени в три категории: "Специализант", "Докторант" и "Лекар с придобита специалност".
 

В първата категория с награда си тръгна д-р Петър Чипев от Клиника по белодробни заболявания, а във втората - д-р Радина Андонова от Клиника по инфекциозни болести.
 

На първо място сред лекарите с придобита специалност се нареди д-р Магдалена Баймакова, д.м, главен асистент в Клиника по инфекциозни болести. Наградата й бе връчена от проф. д-р Никола Владов, д.м.н., началник на Клиниката по чернодробно-панкреатична и трансплантационна хирургия във ВМА и носител на отличието на БЛС „Лекар на годината 2016”.
 

Това е второто отличие за д-р Баймакова, която миналата година също беше сред наградените в кампанията „Млад медик”.

„Изключително съм развълнувана, че за втора година получавам отличие в тази кампания. Благодаря за подкрепата на научния ми ръководител проф. Камен Плочев.

Благодаря на ръководството на ВМА, което ни дава шанс – на нас младите лекари, да работим и да се развиваме. Имаме шанс, във ВМА нещата се случват”,

заяви д-р Баймакова.

Проф. Никола Владов поздрави младите си колеги и им пожела много нови лични и професионални успехи.

На церемонията присъства и министърът на здравеопазването проф. Николай Петров, който пожела на младите лекари да са здрави и целеустремени: „Знайте, че всичко се постига с много труд и четене”. 

Коментари

Честито на младите лекари и поздравления за ВМА! Прекрасна д-р Баймакова:)))