Публикация

„Бебе бонус“ за раждане на дете получи лекарка от Очна болница „Бургас“

„Бебе бонус“ за раждане на дете получи лекарка от Очна болница „Бургас“

Целта на кампанията е насърчаване на младите служители да имат повече деца


          „Бебе бонус“ за раждане на дете получи млада лекарка от Очна болница „Бургас“. Това е част от инициативата на лечебното заведение, подета точно преди година, за насърчаване на младите служители да имат повече деца.

            Нестандартния подарък получи д-р Константина Кънчева-Бандрамалиева, която роди момченце, Тодор. Бонусът, който младата майка получава, е финансов и се равнява на няколко работни заплати.

           Масово в България, а и почти навсякъде по света, решението за раждане на дете е свързано с притеснения на жената относно нейната кариера, реакцията на работодателите, промяна на отношението към нея и дори съмнения за запазване на работното място. „Голяма част от нашия екип се състои от жени в детеродна възраст и с паричния бонус искаме да изразим подкрепата към нашите служителки, които желаят да имат дете, и към техните семейства“ – споделя д-р Николай Иванов, управител на Очна болница „Бургас“ – „Това е и нашата мярка срещу демографската криза в страната.“

         „Особено важно е българският бизнес да се ангажира с проблемите, свързани със застаряването на населението и в частност с двудетния модел на българското семейство, като създава позитивно отношение към желаещите да имат деца – допълва д-р Иванов – затова призоваваме и други фирми да се включат в инициативата.“

            Малкият Тодор е деветото дете „на фирмата“ от откриването на болницата през 2008г. Младата лекарка получи чека с паричния бонус на парти, организирано в чест на майката и бебето. „Трогната съм от отношението към мен като служител и майка“ – споделя д-р Кънчева-Бандрамалиева – „Нямам думи да опиша какво означава този жест в най-важния момент от живота на една жена. Благодарна съм на съдбата, че ме доведе в Очна болница „Бургас“ от другия край на Европа.“ Д-р Бандрамалиева завършва медицина в Германия, практикувала е в Швейцария, но отказва предложенията за работа в чужбина и избира Очна болница „Бургас“.

" }-->

Коментари