Публикация

„Бебе бонус“ за раждане на дете получи лекарка от Очна болница „Бургас“

„Бебе бонус“ за раждане на дете получи лекарка от Очна болница „Бургас“

          „Бебе бонус“ за раждане на дете получи млада лекарка от Очна болница „Бургас“. Това е част от инициативата на лечебното заведение, подета точно преди година, за насърчаване на младите служители да имат повече деца.

            Нестандартния подарък получи д-р Константина Кънчева-Бандрамалиева, която роди момченце, Тодор. Бонусът, който младата майка получава, е финансов и се равнява на няколко работни заплати.

           Масово в България, а и почти навсякъде по света, решението за раждане на дете е свързано с притеснения на жената относно нейната кариера, реакцията на работодателите, промяна на отношението към нея и дори съмнения за запазване на работното място. „Голяма част от нашия екип се състои от жени в детеродна възраст и с паричния бонус искаме да изразим подкрепата към нашите служителки, които желаят да имат дете, и към техните семейства“ – споделя д-р Николай Иванов, управител на Очна болница „Бургас“ – „Това е и нашата мярка срещу демографската криза в страната.“

         „Особено важно е българският бизнес да се ангажира с проблемите, свързани със застаряването на населението и в частност с двудетния модел на българското семейство, като създава позитивно отношение към желаещите да имат деца – допълва д-р Иванов – затова призоваваме и други фирми да се включат в инициативата.“

            Малкият Тодор е деветото дете „на фирмата“ от откриването на болницата през 2008г. Младата лекарка получи чека с паричния бонус на парти, организирано в чест на майката и бебето. „Трогната съм от отношението към мен като служител и майка“ – споделя д-р Кънчева-Бандрамалиева – „Нямам думи да опиша какво означава този жест в най-важния момент от живота на една жена. Благодарна съм на съдбата, че ме доведе в Очна болница „Бургас“ от другия край на Европа.“ Д-р Бандрамалиева завършва медицина в Германия, практикувала е в Швейцария, но отказва предложенията за работа в чужбина и избира Очна болница „Бургас“.

Коментари