Публикация

Кампанията срещу дрогата „Сподели с приятел!” влиза в училище


Консултанти на националната информационна линия за наркотиците  разговаряха днес с над 150 ученици от София по въпроси, свързани с употребата на дрога.

Срещите са част от кампанията „Сподели с приятел!” за работа със столични училища за повишаване на информираността на юношите по тези теми, както и запознаването им с единствената в България информационна линия за наркотиците 0888 99 18 66.


Пред младите хора под формата на дискусия бяха представени социалните ефекти от употребата на наркотици, митовете, свързани с тези вещества.
Проектът се реализира от асоциация „Солидарност” с финансовата подкрепа на холандската програма МАТРА.

Кампанията тръгна днес от Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров” и продължи в Първа английска езикова гимназия и 55 СОУ „Петко Каравелов”.

Утре екипът й ще се срещне с ученици от още две училища -  Прфесионалната гимназия по телекомуникации и 105 СОУ „Атанас Далчев”. Лице на кампанията „Сподели с приятел!” е популярният водещ Димитър Павлов, който през двата дни придружава екипа.

 „Сподели с приятел!” поставя началото на по-дългосрочна инициатива, която консултанти на Информационната линия за наркотиците ще осъществяват в българските училища – посещения в часовете на класа и разпространение на достоверна и обективна информация за наркотиците и алкохола, ефектите и рисковете от тяхната употреба и местата, на които може да се получи информация и помощ.

Кампанията ще продължи през цялата година, като ще търси съдействието на училищните ръководства за среща с ученици в различни столични квартали.

За повече информация посетете :  http://drugsinfo-bg.org и http://www.solidarnost-bg.org

Коментари