Публикация

Кирил Ананиев оглави Надзора на НЗОК

Кирил Ананиев оглави Надзора на НЗОК

Правителството одобри промени в Надзорните съвети на касата и на НОИ


Кирил Ананиев оглави Надзора на НЗОКЗаместник-министърът на финансите Кирил Ананиев е избран за председател на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса, съобщиха от Министерския съвет.

Той вече беше на този пост в предишния кабинет „Борисов“. 

В надзора, като представители на държавата, влизат още Галя Димитрова, изпълнител директор на Националната агенция за приходите, Николина Сотирова от Министерството на здравеопазването и Лъчезар Борисов – заместник-министър на икономиката. 
Представителят на МЗ е юрист, останалите членове на Надзорния съвет от държавната квота са финансисти и икономисти. 

Така ще се постигне по-добра координация и съгласуваност в действията и отговорностите на представителите на държавата в ръководството на НЗОК и ще се подобри ефективността на изпълнение на функциите на институцията“, изтъкват от правителствената информационна служба.

На днешното си заседание кабинетът одобри промени и в надзора на Националния осигурителен институт. Те се правят заради новия състав на правителството.
По закон надзорът на НОИ се състои от по един представител на всяка от национално представителните организации на работодателите и синдикатите и равен на тях брой членове, определени от правителството, един от които задължително е заместник-изпълнителен директор на НАП.

За нови членове на Надзорния съвет на НОИ са определени министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, заместник-министърът на здравеопазването д-р Мирослав Ненков и заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов. От състава на Надзорния съвет са освободени Гълъб Донев, Галин Каменов и Владимир Туджаров.

Коментари

Това е един високо компетентен и опитен професионалист !