Публикация

Ваксините ликвидираха тежки болести


Съвременните ваксини са високотехнологични продукти и те са създадени, за да предотвратяват заболявания, от които човек може да загине, или за болести, които са тежки и могат да нанесат увреждания върху здравето на децата.

Благодарение на ваксините тези заболявания ги няма. Хората мислят, че са изчезнали тези заболявания, но това не е така. Това каза д-р Атанас Мангъров, завеждащ детското отделение в Инфекциозната болница в София.

Той участва в дискусия „за” и „против” ваксините в БТВ, в която се включиха и родители. Те изразиха притесненията си, породени от тиражираните в интернет мнения за странични ефекти от задължителните ваксинации, включително „отключване” на аутизъм.

Стела Иванова, майка на 2-годишно дете, заяви, че личните лекари не обясняват на  родителите какви рискове крият за здравето на детето ваксините, а според Любомир Димитров, баща на 8-месечно бебе,  в състава на някои ваксини има живак, който може да предизвика получи шок.

„Нека оставим нещата на хората, които разбират", посочи д-р Мангъров, като добави, че от няколко години във ваксините няма живак.

 

Коментари