Публикация

Светило на източната медицина идва в България и ще даде множество консултации

Д-р Дебашиш Пахари, който е в топ 5 на Аюрведичните лекари в света, ще изнесе самостоятелна лекция на 25 юни в киносалона на Военно медицинска академия


Д-р Дебашиш Пахари, който е в топ 5 на Аюрведичните лекари в света идва в България. Той ще е тук от 22 до 29 юни 2017г. и ще  да даде множество консултации. Ще участва и в международния ден на йогата, който ще се проведе в София Тех Парк на 24 юни, а на следващия ден ще изнесе самостоятелна лекция във Военно медиминска академия. Лекцията е уникална по своя характер и до момента не е правено подобно нещо в България. На нея д-р Пахари ще представи клинични проучвания за подхода и успехите на източната медицина в  лечението на болести, които западната медицина счита за нелечими.

Д-р Пахари оглавява отдел  "Проучвания и изследвания" на 10 аюрведични болници и 3 500 клиника на Байдианат, Индия.

Ще бъдат представени клинични данни за проведено лечение на множество тежки  и социално значими болести като алцхаймер, диабет тип 1 и тип 2, подагра, псориазис, автоимунни заболявания и др.

До събитието ще имат достъп както лекари, фармацевти  и други медицински специалисти, така също  граждани, които проявяват интерес към темата.

Цената за участие в семинар, в който ще се включат още няколко гост-лектори, е 30 лв. при регистрация до 15 юни и 40 лв. при регистрация след това и в самия ден на събитието. Повече за участниците и достъпа до събитето, може да прочетете ТУК.

В следващите дни ще бъдат публикувани  материали по темата, както и пълната програма на д-р Пахари, за да видите как и къде може да се срещнете лично с него.

Чрез тази страница в CredoWeb 30 души ще могат да спечелят покана за безплатно участие в събитието. Очаквайте подробности.

 

Коментари

Когато лекарите подценяват източната медицина публично, оставят у мен впечатлението, че тя ги застрашава. След като от древните са я използвали за лечение, защо ние не я адаптираме

Уважаеми д-р Гъмзов, определението Ви за д-р Пахари "мургав шарлатанин" е меко казано неуместно. Д-р Пахари е потомствен аюрведа лекар. Завършва университета в Калкута през 1997 г., като през 2001 г. става доктор на науките. През 2015 в същия университет защитава професура в областта на диабета . Помогнал е на над 50 000 пациенти и има личен принос за повишаване продължителността и качеството на живот в Индия. Лекциите, които ще изнесе в България са базирани на сериозни дългогодишни клинични наблюдения. В събитието на25 юни ще участват и много български лекари, съчетаващи традиционна медицина и холистичен подход. Сред тя е и д-р Заркова, специалист по вътрешни болести, хематолог с 20 годишен опит. Повече информация за всички тях ще публикуваме тук, на нашата страница. Бъдете здрав!

Йордан Аврамов
26 май 2017 17:07

Това е направление в медицината с хилядолетна история, което според мен много отдавна е доказало висока ефективност, многообвързаност и прагматичност. Не знам доколко могат да се съчетават подходите и принципите на западната и източната медицина, но във всички случаи тези срещи са изключително полезни и аз приветствам тяхното провеждане!