Публикация

Най-добрите български и световни педиатри на конференция в Слънчев бряг  

Специалистите обмениха информация за последните новости в медицината


Как да използваме антибиотиците разумно, проблемът „свръхлекуване“ и здравословно хранене, първична грижа за децата, имунизации  и подсилване на имунитет при деца с атопични алергии. Това бяха част от темите, които над 700 специалисти - педиатри от водещи университетски клиники в страната и чужбина и общопрактикуващи лекари дискутираха по време на 18-тата национална конференция в Слънчев бряг. Организатор  на конференцията бе Клиниката по педиатрия към УМБАЛ „Александровска“ в София, най-старото детско лечебно заведение в страната с национално значение в областта на детската пулмология и респираторната алергия.

Специалистите обмениха информация за последните новости в педиатрията чрез фокус лекции. Програмата на конгреса обхвана сесии, на които бяха представени оригинални български разработки. Участниците споделиха случаи от клиничната си практика, а организаторите създадоха  ползотворни условия за научни контакти между присъстващите медици. На конференцията бяха представени проучвания във всички области на медицината – имунология,  алергология и дерматология; оториноларингология и бронхология; хирургия; кардиология и пулмология; случаи от клиничната практика; генетика и неврология. На специална кръгла маса бяха дискутирани грешките и неудачите в педиатричната практика.

Със свои щандове в изложбената зала се представиха над 55 фирми - търговци на храни, лекарствени препарати, козметика, аксесоари за бебета и деца, сред които  Mustela, Bioderma, Борола, Беболино, HIPP и Биошилд.

Изключително атрактивен за посетителите беше един от щандовете, на който бяха показани естествените съставки, използвани за направата на продуктите. Там беше презентирана специалната хранителна добавка за деца „Биозин кидс“, която укрепва имунната система и увеличава устойчивостта към инфекции. Един от основните компоненти на биозин е лактоферин, който успешно се бори с бактериите, микробите, гъбичните инфекции и има благоприятно действие при желязодефицитна анемия. В състава на биозин влиза и коластра, която се отделя от млечните жлези в първите няколко дни след раждането на детето. Съдържа важни за организма витамини, подсилва имунитета, предпазва тялото от инфекции и има мощен противовъзпалителен ефект.

Коментари

Беше ползотворно и много приятно!