Публикация

Примерно меню за диабетици, препоръчано от DiabeFor Gluco

Вечерята е добре да изключва бързите въглехидрати и концентрираните животински продукти, а да е със сложни въглехидрати и по-умерено растителни протеини и мазнини.


 

Доказано е, че сутрин приетите въглехидрати се „изгарят“ най-добре, което означава, че за закуска можем да приемаме пресни плодове (и само по малко изсушени, накиснати във вода от предния ден), умерено - пълнозърнести овесени ядки или ястия от сварени цели зърна (от жито, кафяв или черен ориз, просо, киноа, елда и др.), ръжен или друг черен хляб. Ако има нужда от повече белтък, могат да се включат малко леки млечни продукти (нискомаслено кисело мляко или кефир с малко мазнини, суроватъчна извара).

Основното хранене се препоръчва да е на обяд, защото тогава храната се смила най-добре. Тогава е желателно да се наблегне на протеини и умерено количество мазнини. Малкото въглехидрати, присъстващи в  зеленчуците, могат да се приемат, защото съдържат фибри, витамини, антиоксиданти, а и дават минерали с алкален потенциал, който противодейства на киселинния характер на белтъчно-мастните храни. Примерни храни – сурови и щадящо сготвени зеленчуци, бобови семена, ядки, риба (по-рядко - месо), яйце, извара (по-рядко сирене). Междинната закуска, преди- или следобедна, да е малка по обем и подобна на закуската.

Вечерята е добре да изключва бързите въглехидрати и концентрираните животински продукти, а да е със сложни въглехидрати и по-умерено растителни протеини и мазнини. Примерно – зеленчуци, пълнозърнести, зелен фасул или грах, коприва и в по-малко ядки, маслини, авокадо.

Примерно меню:

Закуска                                                                  7,30-9,00 ч.

Плодове, до половин кг. (за предпочитане пресни, сезонни и немного сладки). След половин час - дохранване с овесена  или елдена каша.

Междинна закуска (незадължително)          10,30-11-30 ч.

Чаша нискомаслено кисело мляко или кефир

Обяд                                                                     12,30-14,00 ч.

Умерена порция леща, риба или пилешко, с голяма разнообразна салата, желателно плюс кълнове

Междинна закуска (незадължително)            16,30-17-00 ч.

Една ябълка, малък банан или  друг плод; билков чай 

Вечеря                                                                     18,00-19,00 ч.

Зелен фасул или грах с кафяв ориз, с добавка на малка порция салата или зеленчуци на пара, с малко сос от чия, смляно ленено семе, авокадо или маслини

Затова във ваша подкрепа създадохме 

В подкрепа на здравословния хранителен режим, който всеки, застрашен или диагностициран с диабет трябва да спазва, препъчваме:

ДИАБЕФОР ГЛЮКО и ДИАБЕФОР ПРОТЕКТ.

Диабефор Глюко

Той допринася за поддържането на нормална концентрация на глюкоза в кръвта и за нормалния метаболизъм. Съдържа патентован екстракт Silbinol от билката Птерокарпус и Хром от обогатени дрожди.  Той подпомага нормалните нива на холестерола и триглицеридите. Благоприятства поддържането на нормално тегло и чувствителността на клетките към инсулина. ДиабеФор Глюко е напълно натурален. Не съдържа изкуствени и животински продукти, оцветители и консерванти. Заради липсата на странични ефекти, може да се приема продължително време.

Диабефор Протект

Действа благоприятно при усложнения, свързани с нарушени нива на глюкозата в кръвта. Формулата му представлява комплекс от 6 състваки. Гроздовото семеподпомага нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система. Екстрактът от Центела благоприятства дейността на периферната нервна система и малките кръвоносни съдове. Леспедезата поддържа бъбреците и тяхната дейност. Натуралният витамин Едопринася за защита на клетките от оксидативен стрес, а хромът за поддържането на нормална концентрация на глюкоза в кръвта. Цинкът подпомага нормалното зрение, състоянието на кожата и  функцията на имунната система.    

И двата продукта може да намерите в аптеките и без рецепта.

 

Коментари