Бургасмед благодари за подкрепата на БЛС относно поредния акт на агресия срещу лекари
26.05.17
МБАЛ Бургасмед
МБАЛ Бургасмед
Лечебно заведение
Бургасмед благодари за подкрепата на БЛС относно поредния акт на агресия срещу лекари

Бургасмед благодари за подкрепата на БЛС относно поредния акт на агресия срещу лекари

.

 Днес /26 май/ се проведе среща между председателя на Българския лекарски съюз д-р Венцислав Грозев и зам. председателя д-р Галинка Павлова, и ръководството на МБАЛ „Бургасмед“, във връзка с поредния недопустим и грозен акт на агресия срещу медицинско лице. Българгарски лекарски съюз изрази своята подкрепа и съпричастност към пострадалите медици и персонал, нападнати от пациент в спешното отделение на МБАЛ „Бургасмед“ преди дни. По време на срещата в лечебното заведение председателят на съсловната организация, д-р Венцислав Грозев и зам.- председателя д-р Галинка Павлова обсъдиха обстоятелствата около случилото се на територията на болницата със зам.-управителя д-р Христо Добрев и изразиха своето негодувание към деянието на 22- годишния пациент, нападнал лекуващите лекари и обслужващия персонал.

„Агресията, насочена към медиците и персонала на МБАЛ „Бургасмед“ е поредната проява на неприемливо и крайно осъдително поведение към медик. Зачестяващите случаи на насилие към представители на медицинското съсловие буди у нас крайно разочарование и недоумение“, обясни д-р Грозев. 

БЛС е категоричен, че ще бъде непримирим в борбата срещу агресията към лекари и ще сезира всички отговорни институции за прилагане на законов инструментариум срещу насилието над медицински лица. Председателят на БЛС, д-р Венцислав Грозев коментира по време на срещата, че вече е направил предложение към настоящото правителство за увеличаване на санкциите за нападение над лекари и медицински персонал. До дни съюзът ще инициира и обсъждане на кампания за подкрепа на медицинските лица, пострадали от насилие и за превенция на агресията срещу медици.

Ръководството на МБАЛ „Бургасмед“ благодари за подкрепата от страна на съсловната организация и изрази надежда, че скоро ще бъдат предприети адекватни действия от страна на компетентните органи за осигуряване на безопасна работна среда на лекарите и медицинския персонал у нас.

Жертва на насилие преди дни станаха двама лекари и част от персонала на МБАЛ „Бургасмед“. Те бяха нападнати от 20-годишен мъж, на когото се опитвали да окажат медицинска помощ. Единият от специалистите беше ударен с юмрук в корема, а друг член на болничния екипа претърпя операция на носа, в следствие на побоя.

 

             

Мнения