Публикация

Българинът масово се самоубива. Пациенти скачат от високите етажи на болниците

Масова психоза или липса на избор?


Пациент скочи от 6-ия етаж на болница - ако преди известно време това заглавие щеше да бъде предшествано от "шок", "ужас", днес то вече не учудва никого. Стряскащата статистика сочи, че в България среднодневно се самоубиват или правят опит за самоубиство двама души. Това прави 730 човека годишно. 7300 човека за 10 години. Само самоубийци. Дали българинът е със слаби нерви, или вече не вижда друг избор?!И дали е успокояващ фактът, че тази цифра е далеч по-малка от 800 човека, посегнали на живота си през 2011г. и 813-те през 2012г.

Но фактът, че хората скачат и от високите етажи на болничните заведения, е повече от стряскащ. Днес 61-годишен пациент на УМБАЛ "Пловдив" скочи от 6-ия етаж на болницата, но за щастие оцеля. Физически. Ясно е, че нещата не са добре на друго ниво. ВЪпросът е - някой разследва ли причините и какви мерки се взимат?

Все пак болницата трябва да дава надежда за живот, а не да подтиква към самоубийствени желания!

Коментари

г-н Илия Илиев
29 май 2017 17:53

Тези самоубийства при българите са от финансовия геноцид на ПП"ГЕРБ" и Б.Б.!Безработните живеят,като кучета в българските градове.Навсякъде са плъзнали клошари и просещи цигани.

г-н Илия Илиев
29 май 2017 17:51