Публикация

Млад медик 2017

Обществената кампания „Млад медик 2017” се инициира от Българския лекарски съюз и в-к „Стандарт”.


Гл. ас. д-р Магдалена Баймакова, д.м. от Катедрата по инфекциозни болести към Военномедицинска академия се нареди сред отличниците в кампанията „Млад медик 2017”. Д-р Баймакова, д.м. зае 1-во място в категория „Лекар с придобита специалност”.

Наградата ѝ беше връчена от проф. д-р Никола Владов, д.м.н. (Лекар на България за 2016г. и Началник на Клиниката по чернодробно-панкреатична и трансплантационна хирургия към Военномедицинска академия). Освен това, д-р Баймакова получи плакет от Български лекарски съюз.

Изключително съм развълнувана, че за втори път получавам отличие в тази кампания. Благодаря за подкрепата на научния ми ръководител проф. д-р Камен Плочев, д.м.н. Благодаря на Ръководството на Военномедицинска академия, което ни дава шанс – на нас младите лекари, да работим и да се развиваме. Имаме шанс, във ВМА нещата се случват” – заяви д-р Баймакова, д.м.

Обществената кампания „Млад медик 2017” се инициира от Българския лекарски съюз и в-к „Стандарт”. Основните цели на кампанията са издигане на престижа на младите и обещаващи български лекари, както и подобряване условията за работа и учене на младите специализанти, докторанти и лекари с придобита специалност работещи в общественото здравеопазване на България.

Май 2017

гр. София

Коментари