Публикация

Най-старата болница у нас празнува юбилей


Плевенската Университетска болница „Д-р Георги Странски”, първото лечебно заведение в страната, отбелязва 145 години от създаването си.

Честванията ще започнат в 18:00 часа в сградата на Драматично-кукления театър „Иван Радоев”. Те ще преминат с тържествена вечер, по време на която ще бъде представен филмът „145 години Университетска болница – Плевен”.

Празничната програма включва още връчване на плакети за изключителен принос за развитието на болницата, за заслуги на служители и дарители. Кулминация ще е концертът „Израстване”, в който ще участват деца от Музикалното училище – Плевен, Общинската хорова формация „Плевен” и Веселин Маринов.

Утре в УМБАЛ-Плевен ще бъде открита зала с нов рентгенов апарат. На събитието ще присъства и премиерът Бойко Борисов, който след това ще разговаря с работещи в лечебното заведение.

УМБАЛ-Плевен притежава най-авангардната в света роботизирана система за гинекологична хирургия „Да Винчи S”, която е единствена в Източна Европа, както и цялата база за телехирургия.

 

Коментари