Публикация

Малък пациент на „Токуда“ с рядко заболяване бе подготвен и транспортиран за лечение в чужбина

Малък пациент на „Токуда“ с рядко заболяване бе подготвен и транспортиран за лечение в чужбина

Детето страда от Конгенитален централен хиповентилационен синдром, има нужда от постоянни грижи и терапия в интензивно отделение


Екипът на Отделението по неонатология в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда изпрати един от своите най-обичани малки пациенти за лечение във Франция. 

Момченцето е с рядкото заболяване Конгенитален централен хиповентилационен синдром и се лекуваше дълго време при екипа на д-р Масларска. 

Вродената болест изисква постоянни грижи и лечение в интензивно отделение. За да успява да расте и да се развива самостоятелно обаче, за малкия пациент е необходимо много високоспециализирано лечение, за което една от малкото подготвени болници в света се намира във Франция. 

След извършване на всички възможни квалифицирани грижи и подготовка, осъществяване на контакт и колаборация с френските колеги неонатолози, момченцето бе транспортирано със специално оборудване за допълнително лечение. 

Всички от екипа на Токуда, които участваха в лечението му, пожелават успех и възможности за пълноценно и радостно детство на малкия герой.      

Коментари