Публикация

Училището за родители на „Софиямед“ продължава с нова програма и през лятото

Училището за родители на „Софиямед“ продължава с нова програма и през лятото

Лекциите са безплатни, първата е на 7 юни


Безплатното училище за родители на болница „Софиямед“ продължава и през предстоящите летни месеци. Обновената програма с лекции на топ специалисти в областта на акушеро-гинекологията, неонатологията и педиатрията стартира на 7 юни, а лекциите по традиция се провеждат всяка сряда в Конферентната зала на болницата от 15:00 часа.

И в тази сесия от лекции бъдещите майки и татковци имат възможността да чуят съветите на изявени специалисти за най-важните аспекти от  бременността, раждането и отглеждането на новороденото. Те ще могат да се упражняват върху специална кукла бебе как да сменят памперси, как да поставят новороденото в правилната позиция за кърмене и оригване след хранене, как да го къпят и масажират.  

Програмата на училището продължава до 27 септември с теоретични и практически теми - първи грижи за новороденото у дома, физиология на лактацията, практични съвети за правилно кърмене, здравословно захранване и преходно хранене, имунизационен календар, най-чести здравословни проблеми през първата година от живота на детето и други.

Първата лекция ще бъде посветена на темата за важността от проследяване на състоянието на щитовидната жлеза и нейните хормони по време на бременността и периода след това.

Специално внимание ще бъде обърнато на недиагностицирания и на гестационния диабет, както и на дефицита на витамин Д. Лектор е председателят на Дружеството по ендокринология и началник на Клиниката по ендокринология и болести на обмяната в УМБАЛ „Софиямед“ проф. д-р Анна-Мария Борисова.

До края на юни бъдещите родители ще могат да се информират за най-важните аспекти от бременността с лекциите: „Физиологична (нормална) бременност и раждане“; „Оперативно раждане – методи“; „Раждане - нормално или секцио? Предпоставки, недостатъци, митове“, която ще се бъде водена от изявения акушер-гинеколог и началник на АГ отделението в УМБАЛ „Софиямед“ д-р Валери Нецов.

Преди началото и след края на всяка лекция бъдещите родители могат да посетят Отделението по акушерство и гинекология, както и сектора по неонатология, за да разгледат условията и да се запознаят лично със специалистите.
 
 

Коментари