Публикация

Кой е д-р  Пахари -  помогнал на повече от 50 000 пациенти?

Кой е д-р  Пахари -  помогнал на повече от 50 000 пациенти?

Той ще бъде в България в периода 22-29 юни за множество консултации на различни места. Акцент в програмата му е цикъл от лекции „Аюрведа и съвременната медицина за модернате болести на 25 юни във ВМА“.


 

 

  • Д-р Пахари е трето поколение аюрведичен лекар. Роден е  в семейство, където Аюрведа е част от ежедневието. Неговият дядо е известен аюрведичен учен, такива са и двамата му родители. Всички те са прилагали  древните знания както са предадени отпреди повече от 5 000г.  Силно вдъхновен и мотивиран от родителите и семейната среда, д-р Пахари от дете   е   истински вярващ във възможностите на  алтернативната медицина. По-късно той решава да учи аюрведа и завършва  университета в Калкута през 1997 г. През 2001 г. придобива степен  доктор на науките. През 2015 . в същия университет д-р Пахари защитава професура в областта на диабета.
  • Към настоящия момент през практиката му са минали   повече от 50 000  пациенти. Той е широко признат експерт в съчетаването на съвременните теории за здравето и вековната мъдрост на древната Аюрведа. Като водещ аюрведа специалист, той е изцяло посветен на превръщането и еволюирането на аюрведичната система от такава за  превантивно здравеопазване в "лечебна наука". Неговата  лична мисия е да интегрира холистичния подход и алтернативните практики в  конвенционалните медицински системи.
  • Д-р Пахари  е бил част от Shree Baidyanath Ayurved Bhawan и Goodcare Pharma в продължение на почти две десетилетия и със своята  упорита работа и посвещение, е помогнал в разработването на  продукти, които са много добре приети и от европейския потребител.
  • Заради  нарастващата  популярност на Аюрведа и експертизата си , в края на 90-те години хора от цяла Индия започват да се интересуват от работата на д-р Пахари. Към него заваляват множество   покани за участие в  различни семинари,  публикуване на статии за холистичните лекарства, представяне на задълбочени лекционни курсовe в различни аюрведически колежи и управленски институти. Д-р Пахари дълго време заема длъжността на изпълнителен член на All India Ayurved Congress.
  • Понастоящем д-р Пахари работи като ръководител на научно-развойната дейност в Baidyanath Group /Байдианат груп/ и отговаря за разработването на премиум продукти за САЩ и Европейския съюз. Неговата непрекъсната иновативна дейност е насочена към  спазване  на стриктен контрол по качеството при производство, като това  е в  основата на  успеха им  на световния пазар.
  • Baidyanath е световен лидер в областта на Аюрведа като разполага с 10 ултрамодерни производствени фабрики в различни части на Индия, изградени в близост до екологично чисти източници на растителни съставки, като заводите са сертифицирани по GMP и ISO. Производствената гама се състои от над 700 патентовани Аюрведични продукти. Байдианат има аюрведичен изследователски институт „Пандит Рам Даял Джоши Мемориал”, който е основан през 1971 г. в Патна.
  • Продукти като Stress Guard /Стрес гард/,  Neem Guard /Нийм гард/, Diabet Guard /Диабет гард/ , Livgood, nightzz и т.н. са разработени от Goodcare Pharma в рамките на  изследователската работа на д-р Пахари и имат принос в повишаване  качеството на живот на много хора в Индия и по света.
  • През 2011г. част от продуктите навлизат и на българския пазар.  В Българска агенция по храните като „хранителна добавка“ са регистрирани първите 11 продукта с марката Гуудкеър” или в превод „Добра грижа” – марката, която  Байдианат използва за износ на световните пазари. Само и изключително продуктите на Байдианат имат право да ползват названието „Автентична Аюрведа”като запазена марка.
  • Утвърден като един от най-добрите лекари в областта на аюрведа, д-р Дебашиш Пахари продължава да обновява нашето разбиране за смисъла на физическото, умственото, емоционалното, духовното и социалното благоденствие.
  • Той ще бъде в България в периода 22-29 юни за множество консултации на различни места. Акцент в програмата му е цикъл от лекции „Аюрведа и съвременната медицина за модернате болести на 25 юни във ВМА“. Повече подробности може да прочетете ТУК.
  • А скоро ще дадем възможност на 30 човека да получат право на достъп до събитието, чиято такса е 30 лв. при регистрация до 15 юни и 40 лв. при регистрация след това и в самия ден.
  • Последвайте страницата ни, за да следите всички новини.

Коментари