Публикация

Д-р Николай Шарков оглави Българския зъболекарски съюз

Д-р Николай Шарков оглави Българския зъболекарски съюз

Досега той беше главен секретар на организацията


Д-р Николай Шарков беше избран за председател на Управителния съвет на Българския зъболекарски съюз. Това стана по време на редовния отчетно-изборен конгрес на съсловната организация, на която до момента д-р Шарков беше главен секретар. Той сменя на поста д-р Борислав Миланов.

Д-р Николай Шарков е преподавател в Катедра „Детска дентална медицина“ към Медицински университет – София. Член е на Световната дентална федерация. 

Завършил е „Стоматология“ в МУ-София през 1982 г. Има две специалности - „Детска дентална медицина“ и „Обща дентална медицина“. Магистър е по „Стопанско управление” („Бизнес администрация”) със специалност „Здравен мениджмънт”.

Веднага след избора д-р Шарков написа във Фейсбук: 

Уважаеми колеги и приятели,
Благодаря от сърце за подкрепата от всички Вас!!! 
За мен ще бъде чест да Ви служа!
С уважение,
Д-р Николай Шарков

Вчера новоизбраният председател на БЗС отново се обърна към своите колеги и пациенти в социалната мрежа. Очерта и приоритетите в работата си.

Уважаеми приятели и колеги,
Отново искам да изразя своята благодарност към ВАС за подкрепата. Надпреварата бе сериозна и напрегната и след резултата от изборите се надявам да работя успешно с всеки един от вас, за да преодолеем заедно предизвикателствата, които ни предстоят!
Без да губя много време Ви представям точките, които не търпят отлагане:
- Срещи с отговорните институции относно казуса с Наредба 2, касаещ протезите за гражданите над 65 години;
- Застраховките за професионална отговорност, за които все още няма ясно разписано указание за адекватна стойност от министъра на здравеопазването;
- Активни действия за промяна на Наредба 1, касаеща придобиването на специалност в денталната медицина с цел обособяването на самостоятелен раздел/наредба за отделяне на денталната медицина като специфичен сектор в медицинската професия;
- Успешното провеждане на 17-и Научен конгрес на БЗС, 15-17 юни, гр. Бургас.
С уважение,
Д-р Николай Шарков
Председател на УС на БЗС

Коментари