Публикация

УМБАЛ "Проф.д-р Стоян Киркович" пред затваряне

УМБАЛ "Проф.д-р Стоян Киркович" пред затваряне

Четвъртата по големина болница в страната трупа задължения от неотложни и неосигурени пациенти.


 Цяла старозагорска област разчита именно на това здравно заведение и в частност на спешното отделение, където се поемат всички жертви на пътни катастрофи, финансови кризи и промишлени аварии. Болницата е избор и на здравно неосигурени пациенти.
При сериозна ситуация, когато здравно осигуреният пациент е в изключително тежко състояние, и най-скъпата клинична пътека не може да покрие разходите за спасяването му. Университетската болница надхвърля лимита си със 100 хиляди лева всеки месец.
Изпълнителният директор на болницата проф. Йовчо Йовчев обясни, че от месец юли ръководството на болницата трябва да избере дали да заплати на персонала за извършената дейност или да заплати доставката на консумативи и медикаменти.
По думите му лимитът, който е определен от Здравната каса води до нейното затваряне.
„Лечението на най-тежко пострадалите пациенти и на най-тежките случаи да има коефициент към клиничната пътека“, предлага проф. Йовчо Йовчев.

Припомняме,че според справка,публикувана през февруари, старозагорската болница е първа по обем на просрочените задължения - над 21 млн.лв.

 

Коментари