Публикация

Проф. Златица Петрова отново начело на ИАМО

Проф. Златица Петрова отново начело на ИАМО

Тя беше отстранена от ръководството на институцията по време на служебния здравен министър д-р Илко Семерджиев


Със заповед на министъра на здравеопазването проф. Николай Петров, проф. Златица Петрова отново става директор на Изпълнителна агенция „Медицински одит.
Това съобщава Центърът за защита правата в здравеопазването, като припомня, че тя беше отстранена от поста на 1 март от служебния министър д-р Илко Семерджиев, който назначи на нейно място д-р Михаил Христов. 

Проф. Златица Петрова е първият директор на ИАМО след основаването му преди няколко години. През 2012 г. тя беше освободена от тогавашния министър д-р Стефан Константинов и върната отново начело на агенцията по-късно от д-р Петър Москов.

Проф. Петрова е лекар, има специалност по анестезиология и реанимация и по токсикология. Завършва медицина през 1979 г. в София, работила е в болницата в Лом и в УМБАЛ „Царица Йоанна“ - ИСУЛ.  

Тя е професор към Факултета по обществено здраве на Медицинския университет в София, като неин рецензент е лично деканът на факултета проф. Цекомир Воденичаров. Има защитена докторантура на тема „Медицинския одит – основен подход за осигуряване на качеството“. 

От 1992 г. до 1994 г. е била заместник-министър на здравеопазването и главен секретар на МЗ в правителството на Любен Беров, допълва сдружението.
 

Коментари