Публикация

Масаж с магнезиев гел  при болки в кръста,  гърба и раменния пояс -  ефект 2 в 1

Има два типа приложение на магнезиевия гел: локално – когато се нанася върху проблемната зона от тялото;комплексно – когато трябва да се зареди с магнезий цялото тяло - тогава се намазват внимателно ходилата, коремът и под мишниците


 

Болките в кръста, гърба  и раменния пояс са сред страданията, които засягат всеки човек в някакъв период  на живота му. Те  могат да се дължат на преумора или голямо физическо натоварване за кратко и след почивка да отзвучат. Може да се резултат от вирусна инфекция, настинка, течение, обездвижване от дълго седене пред компютъра и еднообразни движения. Но може да става дума за възпалителен процес, който се проявява в остра или хронична форма.

Ние не винаги си даваме сметка какъв точно е проблемът, ако не ни го обясни медицинско лице. И без обясненията обаче чувстваме болката и често сме  неспособни да направим и най-елементарно  движение.

Ако ни боли кръст и усещаме изтръпнал единия си крак, вероятно  страдаме от ишиас – това е възпаление на седалищния нерв. В съзнанието на доста хора ишиас и радикулит е едно и също – но не е така: при радикулит възпалителният процес засяга коренчетата на периферните нерви, излизащи от гръбначния стълб.

Болките в зоната на кръста могат да са и от изтриване на хрущялен диск, може да става дума за дискова херния. При болки в гърба – най-често се касае за плексит, т.е. за възпалени сплитания на периферните нерви, обикновено в зоната към раменете.

При всички тези случаи масажът е важна част от комплексното лечение. А използването на магнезиево олио или магнезиев гел прави процедурата още по-ефективна. Прилагането на  магнезиево олио/гел  дава положителен ефект поради болкоуспокояващото му действие. То засилва кръвообращението  и подобрява  кондицията  на нервите. Масажът с магнезиево олио е много полезен и в борбата с целулита.

При лечение с магнезиево олио трябва да се внимава, тъй като понякога може да се получи парене и зачервяване. Затова при първите 3-4 процедури олиото се разрежда с вода, като съотношението е  една  чаена лъжичка от продукта  към  2-3 лъжички вода. Постепенно водата се намалява, докато се достигне до самостоятелна обработка с чисто магнезиево олио. Добре е да се внимава и за лимита на дневната доза: не повече от 5 мл.

Магнезиевият гел е предпочитан от масажистите продукт, тъй като е готов   за директно приложение,  не трябва да се разрежда, по-плътен е,  нанася се лесно и попива в кожата по-бързо.

 

Действа локално – обезболяващо и тонизиращо, при разширени вени и болки в гърба от различен характер.

 

Прилага се успешно при раздвижване след инсулт, като има отпускащо мускулите действие.

  • Препоръчва се при шипове, мигрена и проблеми с ахилесовото сухожилие.
  •  
  • Много е подходящ при появата на нощни крампи при възрастните хора – сигурен белег за дефицит на магнезий в организма.

 

Има два типа приложение на магнезиевия гел:

  • локално – когато се нанася върху проблемната зона от тялото;
  • комплексно – когато трябва да се зареди с магнезий цялото тяло; тогава се намазват внимателно ходилата, коремът и под мишниците.

 

За по-добро действие, е добре след масаж, пациентът да не взима веднага душ, е да остане няколко часа така.

 

Магнезият е важен за всичко в организма:

  • При дефицит на жизнено необходимия минерал магнезий – усвоява се чрез кожата
  • При умора, след физическо натоварване и активна физическа дейност
  • При ставни проблеми
  • При разширени вени
  • За възстановяване след травми и контузии на крайниците
  • При радикулит, ишиас, плексит
  • Диабетна невропатия
  • Изтръпване на крайниците
  • При целулит – стимулира кръвообращението
  • При тендовагинит
  • При нетърпимо главоболие
  • Умора
  • Депресия
  • Повишена раздразнителност
  • Трудности в концентрирането
  • При безсъние

 

В заключение можем да обобщим, че магнезият има изключителна роля за регулирането на нервната и мускулната система.

 

Нанесен по време на  масаж под формата на гел върху кожата, магнезият  лесно се усвоява от клетките,  подобрява кръвообращението и качеството на нервните импулси. Цялостно – поддържа електролитния баланс, насърчава нормалния метаболизъм и производството на енергия.

 

Ако имате нужда от консултация и съвет, не се колебайте да се свържете с мен по телефон - 887 238 808, мейл или на място в студиото, където работя.

Ще обсъдим проблема и ще предложа адекватни за състоянието Ви процедури.

А за пенсионери  - цените, на които работя, са изключително преференциални.

Артрит Артроза Безсъние Болки в гърба Болки в коляното Болки в мускулите Болки в рамото Болки в ставите Остеоартрит Дископатия Изкълчване Остеопороза Безсъние Болки в гърба болки в гърба и кръста болка в гърба при дишане болка в гърба симптом болка в коляното болка в мускулите и ставите болки в раменната става болки в рамото лечение болки в рамото и плешката инсулт Магнезий травма лечебен масаж физиотерапия рехабилитация масаж пламен христов масаж на гръб масаж на цяло тяло магнезиево олио възстановителен масаж L Style пламен христво масажист радвижване магнезиев гел масаж в студио L Style масаж за пенсионери масаж цени масаж ползи масаж видове масаж с магнезиево олио масаж с магнезиев гел дефицит на магнезиа

Коментари