Публикация

Столичната община закрива три медицински центъра

Столичната община закрива три медицински центъра

Причината – лоши финансови резултати


Столичната община закрива три медицински центъра - в Банкя, в Красно село и в Орландовци. 

Решението за ликвидирането им е одобрено на сесия на Столичния Общински съвет, а причината е, че и трите здравни заведения имат лоши финансови резултати. В същото време обаче, ликвидацията няма да е проблем за живеещите наоколо столичани, тъй като са осигурени други медицински центрове в близост.

В Банкя медицинският център съществувал само заради 3 - 4 джипита. Поглъщал доста средства и не било оправдано. Сградата е стара и е пред срутване. В двора на медицинския център обаче има минерален извор. Засега идеята на общината е чрез публично-частно партньорство този извор да бъде отдаден за ползване и стопанисване, като се поеме ангажимент за ремонт на сградата, пише още frognews.bg.

Вторият медицински център в Красно село не можело да продължи да съществува, тъй като бил в жилищна сграда и хората се оплаквали. В близост има още 3 центъра, така че на хората в квартала е осигурена медицинска помощ.

В Орландовци сградата, в която се намират кабинетите на личните лекари, също, била много лошо състояние и всеки момент можела да рухне. Затова решението е да се поставят два мобилни кабинета в двора и четиримата лекари да бъдат преместени там.

Коментари

Дано тази реформа да се прави в името на здравето на пациентите, а не в защита на разни бизнес интереси и на хора с користни мисли и цели!