Публикация

Министър Петров: Търсим най-прецизния регламент за финансиране на болниците

Министър Петров: Търсим най-прецизния регламент за финансиране на болниците

Има идея университетските и областните болници да са без лимити


Държавата няма намерение да абдикира от своите задължения за здравеопазването. Търсим обаче най-прецизния регламент за финансиране на болниците. 

Това каза министърът на здравеопазването проф. Николай Петров пред журналисти, като поясни, че една от идеите е за определяне на болници без лимити, към които да попаднат университетските и областните болници. 

Това е един от вариантите за излизане от омагьосания кръг на свръххоспитализациите, подчерта проф. Петров.

Министърът присъства на тържественото откриване на обновената Клиника по съдова хирургия към Университетската болница „Света Марина“ във Варна.

„Вече не говорим просто за съдова хирургия, а за комплексно лечение на съдови заболявания в морската столица“, заяви проф. Николай Петров.

На водосвета присъстваха Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, ректорът на МУ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна проф. Красимир Иванов, изпълнителният директор на университетската болница проф. Валентин Игнатов, началникът на Клиниката по съдова хирургия проф. Веселин Петров, областният управител Стоян Пасев, заместник-кметът на града Коста Базитов и други официални лица.

На мен, в качеството ми на министър, ми върви да бъда по хубави поводи при Вас – спомням си, преди три или четири години, откривахме циклотрон. За моя много приятна изненада днес проф. Красимир Иванов и проф. Валентин Игнатов ми показаха сградата, която тогава беше в изходно състояние, а сега в нея се помещава модерна онкология.

Поздравявам ви за добрата работа и съм сигурен, че всичко, което правите, е за доброто на гражданите не само на област Варна, а и на цяла Североизточна България, отбеляза здравният министър.

 

По-късно днес проф. Петров ще бъде официален гост на Медицинския университет във Варна, където ще участва в представянето на програмата за обучение на военни лекари и медицински сестри.

Коментари